Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αστυνομικός σε ηλικιωμένη πρόσφυγα: «Αι γαμήσου σκατόγρια (…) θα στο βάλω στον κώλο αυτό [το μπαστουνι]» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν με τις απερ­γί­ες των εργα­ζο­μέ­νων της ΕΑΣ που ο Κ. Μητσο­τά­κης είχε απευ­θυν­θεί προς τους αστυ­νο­μι­κούς με εκεί­νο το περί­φη­μο …«εσείς είστε το κρά­τος », που ουσια­στι­κά ήταν το σύν­θη­μα για πολύ ξύλο στις καθη­με­ρι­νές δια­δη­λώ­σεις της εποχής.

Από τη δήλω­ση του Κων/νου Μητσο­τά­κη στην τοπο­θέ­τη­ση του προ­έ­δρου της Ένω­σης Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Αττι­κής ότι «αυτή είναι η πρα­κτι­κή και σε όποιον αρέ­σει, για­τί σε εμέ­να δεν αρέ­σει κάτι άλλο» (!) για να υπε­ρα­σπι­στεί την απο­τρό­παιη συμπε­ρι­φο­ρά συνα­δέλ­φων του. Οκτώ πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί χτυ­πούν βίαια τον Ζακ Κωστό­που­λο, για να του περά­σουν χει­ρο­πέ­δες την ώρα που αυτός δεν προ­βά­λει αντί­στα­ση κι επι­πλέ­ον είναι αμφί­βο­λο το κατά πόσον έχει τις αισθή­σεις του.

Και από την απο­τρό­παιη συμπε­ρι­φο­ρά των αστυ­νο­μι­κών στο λιν­τσά­ρι­σμα του Ζακ Κωστό­που­λου, στους αστυ­νο­μι­κούς της Μόριας που έκα­ναν επί­δει­ξη ανδρι­σμού στην ηλι­κιω­μέ­νη πρό­σφυ­γα «Αι γαμή­σου σαύ­ρα! θα στο βάλω στον κώλο αυτό [το μπαστουνι]»,

προ­δί­δει το ρόλο κατα­στο­λής των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας και επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΖΑ — ΑΝΕΛ και ότι το αίσθη­μα ατι­μω­ρη­σί­ας και έλλει­ψης λογο­δο­σί­ας εξα­κο­λου­θεί να είναι κυρί­αρ­χο στην Αστυ­νο­μία (τι και αν γίνο­νται κάποιες ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου).

Είναι γνω­στές οι ρατσι­στι­κές και οι φασι­στι­κές από­ψεις στο χώρο της Αστυ­νο­μί­ας. Είναι γνω­στός και ο ύπου­λος ρόλος της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής , που έχει στό­χο να δηλη­τη­ριά­ζει με το ρατσι­σμό και τον αντι­κομ­μου­νι­σμό τις συνει­δή­σεις των αστυ­νο­μι­κών και να τους στρέ­ψει ενά­ντια στον αγω­νι­ζό­με­νο λαό, με έντα­ση της κατα­στο­λής, ενά­ντια στους «άλλους», στους «ξένους», στους «δια­φο­ρε­τι­κούς».

Αυτό βέβαια είναι γνω­στό στην κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ. Προ­τε­ραιό­τη­τά της όμως είναι η κατα­στο­λή του λαού και όχι η εκκα­θά­ρι­ση των φασι­στι­κών θυλά­κων στην αστυνομία.

Η κυβέρ­νη­ση έχει ευθύ­νες, και για το αίσθη­μα ατι­μω­ρη­σί­ας των αστυ­νο­μι­κών και για την ανο­χή των φασι­στι­κών θυλά­κων στα Σώμα­τα Ασφαλείας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο