Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητες των φιλοκυβερνητικών παρουσιαστών του ΣΚΑΪ ενάντια στο ΚΚΕ (VIDEO)

Χυδαιότητα

Δημό­σια, σύγ­χρο­νη και δωρε­άν παι­δο­ο­γκο­λο­γι­κή περί­θαλ­ψη”. “Έγκλη­μα η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση με όχη­μα τις χορηγίες”.

Αυτοί είναι ο τίτλος και ο υπέρ­τι­τλος στο σημε­ρι­νό πρω­το­σέ­λι­δο του “Ριζο­σπά­στη” που “έκα­τσαν βαριά” στους παρου­σια­στές του πρω­ι­νού άτυ­που κυβερ­νη­τι­κού δελ­τί­ου του ΣΚΑΪ.

Δεν θέλει χορη­γί­ες, θέλει το κρά­τος, ο πατε­ρού­λης να είναι από πάνω να πλη­ρώ­νει”, έλε­γε ο ένας και ο άλλος συμπλή­ρω­νε: “Εδώ υπάρ­χει μια χυδαιό­τη­τα (…) όταν μιλά­με (…) για τα παι­διά που βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­πα και με τις οικο­γέ­νειες τους με τον “Γολ­γο­θά” το καρ­κί­νου, δεν είναι να παί­ζου­με με τσι­τά­τα και συν­θή­μα­τα, είναι να βάζου­με πλά­τη σε ό,τι καλύ­τε­ρο μπο­ρεί να γίνει”. 

Όσα έγρα­φε το εξώ­φυλ­λο του Ριζο­σπά­στη απο­τε­λού­σαν τα συν­θή­μα­τα-κραυ­γή αγω­νί­ας της χτε­σι­νής κινη­το­ποί­η­σης από υγειο­νο­μι­κούς, σωμα­τεία και φορείς ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο που μετα­τρέ­πει σε «Ιδιω­τι­κού Δικαί­ου» το Ογκο­λο­γι­κό Κέντρο στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων «Αγία Σοφία». Δεν ξέρου­με αν το κατά­λα­βαν ή έβα­λαν μπρος απλά την αντιΚ­ΚΕ κασέτα…

Ξέρου­με, όμως, τι είναι χυδαιότητα:

Χυδαιό­τη­τα είναι να μετα­τρέ­πε­ται η Ογκο­λο­γι­κή Μονά­δα Παί­δων του «Αγία Σοφία», το Ογκο­λο­γι­κό Τμή­μα του Παί­δων «Π. & Α. Κυρια­κού», καθώς και άλλα Τμή­μα­τα και Κλι­νι­κές σε ένα Νομι­κό Πρό­σω­πο Ιδιω­τι­κού Δικαί­ου (ΝΠΙΔ), δηλα­δή να παρα­δί­δε­ται ο ευαί­σθη­τος και ζωτι­κής σημα­σί­ας τομέ­ας της αντι­με­τώ­πι­σης των νεο­πλα­σμα­τι­κών ασθε­νειών μικρών παι­διών στα χέρια των ιδιωτών.

Χυδαιό­τη­τα είναι να εκχω­ρεί το κρά­τος στο συγκε­κρι­μέ­νο ΝΠΙΔ τόσο τον ξενο­δο­χεια­κό και ιατρι­κό εξο­πλι­σμό όσο και τα οικό­πε­δα του Δημο­σί­ου «κατά πλή­ρη κυριό­τη­τα, νομή και κατο­χή» και να προ­βλέ­πο­νται έσο­δα για το ΝΠΙΔ από «τα ημε­ρή­σια νοσή­λια και τις εισπρά­ξεις από τις σχε­τι­κές με το αντι­κεί­με­νό του ιατρι­κές πρά­ξεις», από μπίζ­νες με το ερευ­νη­τι­κό έργο του νοσο­κο­μεί­ου κ.λπ., όπως προ­βλέ­πε­ται στο σχε­τι­κό νομοσχέδιο.

Χυδαιό­τη­τα είναι η πρό­σφα­τη ματαί­ω­ση της δημιουρ­γί­ας τριών παι­δια­τρι­κών νοσο­κο­μεί­ων που θα έφτια­χνε το ίδρυ­μα «Νιάρ­χος», καθώς κρί­θη­κε πως το …κόστος τους είναι μεγά­λο για τον υπο­ψή­φιο χορηγό.

Χυδαιό­τη­τα, τελι­κά και πάνω από όλα, είναι να πρέ­πει να βάζεις το χέρι στην τσέ­πη ή να εξαρ­τά­σαι από τους κάθε λογής “χορη­γούς” και “ευερ­γέ­τες” για να γίνει καλά το παι­δί σου σε μια τόσο δύσκο­λη στιγ­μή και το κρά­τος να είναι απόν.

Αυτά ανα­δει­κνύ­ει ο “Ριζο­σπά­στης” σήμε­ρα, μετα­φέ­ρο­ντας την “κραυ­γή αγω­νί­ας”, εργα­ζό­με­νων και γονιών που συγκε­ντρώ­θη­καν χθες στην πύλη του νοσο­κο­μεί­ου “Αγ. Σοφία”.

Και επει­δή επι­κα­λέ­στη­καν και τους γονείς των παι­διών, να τους ενη­με­ρώ­σου­με ότι παρό­ντες στη συγκέ­ντρω­ση ήταν εκπρό­σω­ποι των Συλ­λό­γων Γονέ­ων παι­διών με νεο­πλα­σμα­τι­κές ασθέ­νειες «Η Φλό­γα» και παι­διών με συγ­γε­νείς καρ­διο­πά­θειες «Η Αγία Σοφία».

Η εκπρό­σω­πος του πρώ­του είπε στον χαι­ρε­τι­σμό της: “Αυτήν τη στιγ­μή θα έπρε­πε να είμα­στε μέσα, μαζί με τα παι­διά μας, και όχι το άγχος μας να είναι το αύριο αλλά μόνο το σήμε­ρα. Δεν έχει κανέ­να δικαί­ω­μα η οποια­δή­πο­τε κυβέρ­νη­ση να απλώ­νει χέρια πάνω στα παι­διά μας. Τα παι­διά μας αξί­ζουν δημό­σια Υγεία, είτε αντι­με­τω­πί­ζουν ένα απλό κρυο­λό­γη­μα είτε μια νεο­πλα­σμα­τι­κή ασθέ­νεια. Δεν έχουν κανέ­να δικαί­ω­μα να εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται την ασθέ­νεια οποιου­δή­πο­τε παιδιού”.

Και η εκπρό­σω­πος του δεύ­τε­ρου: “Και σε εμάς είπαν ότι πρό­κει­ται για ανα­βάθ­μι­ση (…). Ποια ανα­βάθ­μι­ση; Εμείς 12 χρό­νια παλεύ­ου­με για τα αυτο­νό­η­τα (…) Εμείς το ζήσα­με και σας το λέμε: Δεν πρό­κει­ται για το καλό των παι­διών μας”.

Αλλά, μάλ­λον, στον ΣΚΑΪ ξέρουν καλύτερα…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο