Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης για την κατηγορία εξύβρισης αστυνομικού

Αθω­ω­τι­κή ήταν η από­φα­ση του Β’ Αυτό­φω­ρου Μονο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Αθη­νών για τον ακτι­βι­στή και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοι­νό­τη­τας Ηλία Γκιώ­νη σχε­τι­κά με την κατη­γο­ρία απει­λής και εξύ­βρι­σης σε βάρος αστυνομικού.

Παρά την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, η οποία ζήτη­σε την ενο­χή του κατη­γο­ρού­με­νου, ο πρό­ε­δρος του δικα­στη­ρί­ου απο­φά­σι­σε την αθώ­ω­σή του λόγω αμφι­βο­λιών. Σημα­ντι­κό ρόλο φέρε­ται να έπαι­ξε η κατά­θε­ση αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα που απο­δό­μη­σε την κατά­θε­ση του αστυνομικού.

Η υπό­θε­ση ανα­μέ­νε­ται να βρε­θεί ξανά στις δικα­στι­κές αίθου­σες καθώς ο κατη­γο­ρού­με­νος έχει μηνύ­σει τους αστυ­νο­μι­κούς για λόγω και έργω εξύ­βρι­ση, ψευ­δή κατα­μή­νυ­ση και κατά­χρη­ση εξου­σί­ας και με βάση τον αντι­ρα­τσι­στι­κό νόμο.

Σε δήλω­ση του, ο δικη­γό­ρος του Η. Γκιώ­νη, Γιώρ­γος Ζήσης, τόνι­σε ότι «είναι υπο­χρέ­ω­ση της δικαιο­σύ­νης να στέ­κε­ται στο πλευ­ρό των ατό­μων που υφί­στα­νται έκδη­λη αστυ­νο­μι­κή βία».

Ο Ηλ. Γκιώ­νης κατη­γο­ρού­νταν για απει­λή και εξύ­βρι­ση αστυ­νο­μι­κών οργά­νων, όταν απά­ντη­σε σε ομο­φο­βι­κά σχό­λια και απει­λές αντρών της αστυ­νο­μί­ας στην περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων στις 23 Αυγούστου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο