Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθώωσαν το νεοναζί Κασιδιάρη που προέτρεπε σε πράξεις βίας εναντίον των Ρομά

Αθώ­ος κρί­θη­κε ο υπό­δι­κος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής Ηλί­ας Κασι­διά­ρης για το αδί­κη­μα της διέ­γερ­σης σε βία (“Ξεφορ­τω­θεί­τε τα ανθρώ­πι­να σκου­πί­δια”) από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αθη­νών κατά τη δικά­σι­μο της 3/12/2018.

Ο Κασι­διά­ρης είχε κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα στις 28 Σεπτεμ­βρί­ου 2017 από το Γ’ Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αθη­νών σε ποι­νή 6 μηνών με ανα­στο­λή μετά από μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά του Ελλη­νι­κού Παρα­τη­ρη­τη­ρί­ου των Συμ­φω­νιών του Ελσίν­κι (ΕΠΣΕ). Στις 21 Μαΐ­ου 2018, το Β’ Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αθη­νών είχε απορ­ρί­ψει την έφε­σή του, καθώς δεν προ­σήλ­θε να την υπε­ρα­σπί­σει, και επι­κύ­ρω­σε την πρω­τό­δι­κη κατα­δί­κη. Η υπό­θε­ση ξανα­δι­κά­στη­κε κατό­πιν αίτη­σης ακύ­ρω­σης λόγω ερη­μο­δι­κί­ας που υπέ­βα­λε ο κατη­γο­ρού­με­νος και έγι­νε δεκτή.

Η υπό­θε­ση μετά από διαρ­κείς ανα­βο­λές εκδι­κά­στη­κε στη δικά­σι­μο της 3/12/2018 (πέντε μήνες πριν την παρα­γρα­φή καθώς η πρά­ξη τελέ­στη­κε στις 15/5/2011) ενώ­πιον του Β΄ Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Αθη­νών, με πρό­ε­δρο τη δικα­στή Φουρ­λα­ρη Σοφία, και συνέ­δρους τις Αυγου­στο­πού­λου Δήμη­τρα και Πυρ­γά­κη Ελένη.

Πηγή: jailgoldendawn

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο