Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιγαίο: Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατάληψη παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

Με παραγ­γε­λία της προς την Εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Σύρου η εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Γεωρ­γία Αδει­λί­νη, ζητεί να ερευ­νή­σει δημο­σιεύ­μα­τα του ηλε­κτρο­νι­κού Τύπου, που αφο­ρούν την Πάρο στο θέμα των κατα­λή­ψε­ων τμη­μά­των του αιγια­λού και τη Σέρι­φο στο ζήτη­μα της λει­τουρ­γί­ας κατα­στή­μα­τος που λει­τουρ­γεί σε παρα­λία και έχει σφραγιστεί.

Συγκε­κρι­μέ­να, στην Πάρο, σύμ­φω­να με τα δημο­σιεύ­μα­τα, οι κάτοι­κοι του νησιού δια­μαρ­τύ­ρο­νται καθώς δεν υπάρ­χει ελεύ­θε­ρη παρα­λία, δηλα­δή παρα­λία που δεν έχει κατα­λη­φθεί από ξαπλώ­στρες και άλλου είδους εγκα­τα­στά­σεις, ενώ κάποιοι επι­χει­ρη­μα­τί­ες που έχουν μισθώ­σει από τον Δήμο τμή­μα των παρα­λιών, επε­κτεί­νουν αυθαί­ρε­τα τις άδειες που έχουν για ομπρέ­λες και ξαπλώστρες.

Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει ερώ­τη­ση στη Βου­λή για παρα­λί­ες ελεύ­θε­ρες με δωρε­άν σύγ­χρο­νες υπο­δο­μές για τους κατοί­κους και τους επι­σκέ­πτες στην Πάρο.

Για την Σέρι­φο, η Γ. Αδει­λί­νη ζητά να διε­ρευ­νη­θούν καταγ­γε­λί­ες του Δημάρ­χου για τη συνέ­χι­ση, με την ανο­χή των αρμό­διων υπη­ρε­σιών, λει­τουρ­γί­ας επι­χεί­ρη­σης, το κατά­στη­μα της οποί­ας είχε σφραγιστεί.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο