Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αιμορραγία» — ένα ντοκιμαντέρ για τον σεισμό της 6ης Φλεβάρη 2023 στην Τουρκία

Με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση ενός χρό­νου από τον φονι­κό σει­σμό της 6ης Φεβρουα­ρί­ου 2023, το PANO, το κανά­λι ντο­κι­μα­ντέρ του ειδη­σε­ο­γρα­φι­κού πόρ­ταλ SOL του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας, δημο­σί­ευ­σε το ντο­κι­μα­ντέρ «Αιμορ­ρα­γία» (Κan kaybı).

Η «Αιμορ­ρα­γία» επι­κε­ντρώ­νε­ται στη μαρ­τυ­ρία του φοι­τη­τή Μπα­χρί από το Χατάι, μία από τις επαρ­χί­ες της Τουρ­κί­ας που επλή­γη­σαν περισσότερο.

Ο Μπα­χρί σπου­δά­ζει Φυσι­κή στο Τεχνι­κό Πανε­πι­στή­μιο Μέσης Ανα­το­λής στην Άγκυ­ρα. Ο σει­σμός τον βρί­σκει στην πόλη Ντεφ­νέ, απ’ όπου κατά­γε­ται. Επι­βιώ­νει από την πρώ­τη δόνη­ση, βγά­ζει τον ανι­ψιό του από τα χαλά­σμα­τα, γλι­στρά­ει εξαι­τί­ας της βρο­χής και τραυ­μα­τί­ζει την αρτη­ρία στην περιο­χή του καρ­πού του.

Ο δωδε­κά­ω­ρος αγώ­νας του Μπα­χρί για να βρει πρό­σβα­ση σε ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη παραλ­λη­λί­ζε­ται με τον δωδε­κά­μη­νο αγώ­να του Χατάι να στα­θεί ξανά στα πόδια του. Το ντο­κι­μα­ντέρ αφη­γεί­ται την ιστο­ρία του αγώ­να ενός νέου ανθρώ­που, μιας πόλης, μιας χώρας για να κρα­τη­θεί στη ζωή και να ορθο­πο­δή­σει ξανά.

Μπο­ρεί­τε να παρα­κο­λου­θή­σε­τε το ντο­κι­μα­ντέρ με ελλη­νι­κούς υπό­τι­τλους στον παρα­κά­τω σύνδεσμο:

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο