Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΙΣΧΟΣ! Πετούν στον δρόμο οικογένεια αναπήρων με τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση — Συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. _VIDEO-ΦΩΤΟ

Ξεσπί­τω­σαν οικο­γέ­νεια ανα­πή­ρων υπό την προ­στα­σία των ΜΑΤ που έστει­λε η κυβέρ­νη­ση στα Άνω Πετράλωνα!

Συλ­λα­λη­τή­ριο ανα­κοι­νώ­θη­κε στις 6.30 το από­γευ­μα μπρο­στά στο σπί­τι στην οδό Τιμο­δή­μου 13.

Οργή και αγα­νά­κτη­ση επι­κρα­τεί στη γει­το­νιά που είναι στο πόδι και προ­σπα­θεί να στη­ρί­ξει όπως μπο­ρεί την οικο­γέ­νεια, μητέ­ρας και γιου που έχουν αναπηρία.

Η κυβέρ­νη­ση έθε­σε τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις στην υπη­ρε­σία των «κορα­κιών» που έχουν πάρει λαϊ­κά σπί­τια με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Τα ΜΑΤ άνοι­ξαν δρό­μο στο βαν όπου στοι­βά­χτη­καν υπάρ­χο­ντα της οικο­γέ­νειας των ανα­πή­ρων, απω­θώ­ντας με βία τους συγκε­ντρω­μέ­νους κάνο­ντας και χρή­ση χημικών!

Επί­σης, τα ΜΑΤ έστη­σαν μπλό­κο στον κόσμο που έσπευ­σε να «βοη­θή­σει» απο­κλεί­ο­ντας την είσο­δο στο σπί­τι, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λυν­θεί η έξω­ση παρά την έντο­νη αντί­δρα­ση γει­τό­νων και άλλων ανθρώ­πων που πήγαν να βοηθήσουν.

Πρό­κει­ται για προ­σφυ­γι­κό σπί­τι στο οποίο κατοι­κούν μητέ­ρα και γιος με ειδι­κές ανά­γκες. Ο πατέ­ρας πέθα­νε πριν έναν χρό­νο περί­που και δυσκο­λεύ­τη­καν να αντα­πο­κρι­θούν στις απαι­τή­σεις του δανεί­ου. Ο πλει­στη­ρια­σμός μάλι­στα του σπι­τιού έγι­νε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η νέα ιδιο­κτη­σία άλλα­ξε τις κλει­δα­ριές. Οι δυο ανά­πη­ροι παρα­μέ­νουν μέσα καθώς είναι δύσκο­λη η μετα­κί­νη­σή τους…

Έξω από το σπί­τι ήταν μέλη του ΚΚΕ και της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να Ανά­πη­ρων και καλούν στο απο­γευ­μα­τι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν σωμα­τεία και φορείς.

Παρα­μο­νές Χρι­στου­γέν­νων πετά­νε στον δρό­μο οικο­γέ­νεια με δύο ανά­πη­ρους, καταγ­γέλ­λει η ΚΟ Πετρα­λώ­νων — Θησεί­ου του ΚΚΕ. Τονί­ζει πως «την ώρα που οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός στε­νά­ζου­με από την ακρί­βεια, που από τις 15 του μήνα τα πορ­το­φό­λια μας είναι άδεια, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­λέ­γει να στεί­λει δεκά­δες αστυ­νο­μι­κούς, δυνά­μεις τον ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, για να πετά­ξουν στον δρό­μο μια γυναί­κα 74 χρό­νων και τον 58χρονο γιο της που και οι δύο είναι ΑμεΑ. Ο πλει­στη­ρια­σμός μάλι­στα του σπι­τιού έγι­νε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σαν απα­τη­μέ­νες θυγα­τέ­ρες έρχο­νται να που­λή­σουν παρα­μύ­θι στη γει­το­νιά!».

Καταγ­γέλ­λει ακό­μα πως η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κατα­στρώ­νει ολό­κλη­ρο επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο για να απο­κλεί­σει την περιο­χή και να εμπο­δί­σει συν­δι­κα­λι­στές, εργα­ζό­με­νους, νέες και νέους, κατοί­κους της περιο­χής να προ­σεγ­γί­σουν τον χώρο της έξω­σης και να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους.

Την ώρα που ψηφί­ζο­ντας έναν ακό­μα αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, καμώ­νο­νται ότι μειώ­νουν τις ανι­σό­τη­τες και κατα­πο­λε­μούν τη φτώ­χεια, μοι­ρά­ζο­ντας ψίχου­λα επι­δό­μα­τα, προ­χω­ρά­νε στην υλο­ποί­η­ση του σχε­δια­σμού τους κλι­μα­κώ­νο­ντας την επί­θε­ση στο λαό. Δίνουν 1 ευρώ αύξη­ση στα ανα­πη­ρι­κά επι­δό­μα­τα αλλά πετά­νε τους ανά­πη­ρους στο δρό­μο! Η γει­το­νιά του Ασύρ­μα­του γέμι­σε χημι­κά και δακρυ­γό­να! Τολ­μά­νε και σηκώ­νουν χέρι ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ακό­μα και ΑμεΑ! Αυτός είναι ο ρόλος τους κρά­τους τους». Ζητά να απο­χω­ρή­σουν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, να μην πετα­χτεί η οικο­γέ­νεια στον δρό­μο και να μην περά­σει κανέ­να σπί­τι στα χέρια τραπεζίτη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο