Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΚΚΕ_ΚΝΕ: Το πιο θερμό χειροκρότημα κέρδισε η μουσικοθεατρική παράσταση “Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω”

Με χαρού­με­νες φατσού­λες, χαμό­γε­λα και παι­δι­κές φωνού­λες γέμι­σε την Κυρια­κή η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στην καθιε­ρω­μέ­νη Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κη γιορ­τή που ετοί­μα­σαν η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ και το Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο της ΚΝΕ, για τα παι­διά και τις οικο­γέ­νειές τους.

Το πρό­γραμ­μα επι­με­λή­θη­κε η Δια­τμη­μα­τι­κή Επι­τρο­πή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρό­τε­ρες ηλι­κί­ες νεολαίας.

Το πιο θερ­μό χει­ρο­κρό­τη­μα κέρ­δι­σε η μου­σι­κο­θε­α­τρι­κή παρά­στα­ση «Εκεί­να τα Χρι­στού­γεν­να ήρθαν τα κάτω πάνω» της Μαρί­ας Παπα­γιάν­νη, με μου­σι­κή του Θάνου Μικρού­τσι­κου. Μια όμορ­φη παρά­στα­ση για ένα καλι­καν­τζα­ρά­κι δια­φο­ρε­τι­κό από όλα τα άλλα, που μας έμα­θε πως δεν έχει σημα­σία από που βλέ­πεις τον ήλιο ή το φεγ­γά­ρι. Σημα­σία έχει να προ­σπα­θείς να δεις την αλή­θεια και μέσα από τη ματιά του άλλου…

Έπαι­ξαν οι μου­σι­κοί: Θύμιος Παπα­δό­που­λος και Δημή­τρης Ανδρο­νιά­δης. Τρα­γού­δη­σαν οι: Αλέ­ξαν­δρος Δάι­κος και Μιρέ­λα Πάχου και συμ­με­τεί­χαν οι ηθο­ποιοί: Χρύ­σα Κοτ­τα­ρά­κου και Βασί­λης Χατζη­δη­μη­τρά­κης.

Στο τέλος της παρά­στα­σης η Μαρία Παπα­γιάν­νη ευχα­ρί­στη­σε θερ­μά τους συντε­λε­στές και μας θύμι­σε τα λόγια του Θάνου Μικρού­τσι­κου ότι η τέχνη μπο­ρεί να μην αλλά­ζει τον κόσμο, αλλά δημιουρ­γεί ενερ­γούς θεα­τές που μαθαί­νουν να διεκ­δι­κούν το δίκιο τους!

Πριν την παρά­στα­ση τα εργα­στή­ρια κατα­σκευών που είχαν στη­θεί στο χώρο γέμι­σαν χαρού­με­να παι­δι­κά προ­σω­πά­κια. Κατα­σκεύ­α­σαν χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα στο­λί­δια και χιο­νο­νι­φά­δες, ενώ έφτια­ξαν καπέ­λα καλι­κάν­τζα­ρων και χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο slime! Επί­σης, στό­λι­σαν δέντρα με ξεχω­ρι­στές ευχές και δημιούρ­γη­σαν το δικό τους πει­ρα­τι­κό καρά­βι με σύν­θη­μα «Μη φοβά­σαι το ταξί­δι… Είμα­στε όλοι δυνατοί!».

Την προ­σο­χή των μικρών φίλων τρά­βη­ξε και η γωνιά που ήταν αφιε­ρω­μέ­νη στον Θάνο Μικρού­τσι­κο, καθώς δημιούρ­γη­σαν πανέ­μορ­φες ζωγρα­φιές εμπνευ­σμέ­νες από στί­χους που μελο­ποί­η­σε. Ενώ και η γωνιά του face painting είχε μεγά­λη επιτυχία!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο