Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αλέξης» και «Κυριάκος» στον …(ημι)μαραθώνιο Κρήτης

Χιου­μο­ρι­στι­κό σποτ  εμπνευ­σμέ­νο από «κάποιες» εκλο­γές, που δεν απέ­χουν και τόσο από τις ερχό­με­νες με πρω­τα­γω­νι­στές τους σύγ­χρο­νους ‑αλή­στου μνή­μης Γκα­ού­τσο [Κυριά­κο] Κώτσο και Αντρί­κο [Αλέ­ξη] ντελ Πάσο … Ημι­μα­ρα­θώ­νιος Κρή­της, με πρω­τα­γω­νι­στές ‑σε παι­δι­κή ηλι­κία, αυτούς που χρό­νια σκά­βουν το λάκ­κο του λαού μας

  • Το σποτ ξεκι­νά­ει με την μαμά τους, η οποία ξυπνά­ει τα δύο παι­διά για να πάρουν το πρω­ι­νό τους και να πάνε να τρέ­ξουν στον αγώ­να των 5 χιλιο­μέ­τρων στον Ημιμαραθώνιο.
  • Το δωμά­τιο του Αλέ­ξη με αφί­σες του Τσε Γκε­βά­ρα, του Μαρξ, του Φιντέλ Κάστρο και των αγα­πη­μέ­νων του ομά­δων, του Πανα­θη­ναϊ­κού και της Λίβερπουλ.
  • Το δωμά­τιο του Κυριά­κου «φιλο­ξε­νεί» αφί­σες του Ολυ­μπια­κού, του Άνταμ Σμιθ, τη σημαία της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης αλλά και μια αφί­σα της Λίβερ­πουλ καθώς η ομά­δα αυτή είναι το μόνο πράγ­μα που ενώ­νει τα δύο αδέρφια.
  • Όταν τα παι­διά κάθο­νται στο τρα­πέ­ζι, ακο­λου­θεί ένας απο­λαυ­στι­κός διά­λο­γος. Ο Κυριά­κος ρωτά­ει τον Αλέ­ξη αν είναι έτοι­μος να χάσει στον αγώ­να, υπεν­θυ­μί­ζο­ντάς του ότι στον προη­γού­με­νο αγώ­να κέρ­δι­σε με 9,5 δευτερόλεπτα.
  • Η συζή­τη­ση πηγαί­νει κατό­πιν στο σχο­λείο, τις επι­δό­σεις τους εκεί και τη δασκά­λα τους, ενώ στο τέλος, συζη­τώ­ντας για το δια­γώ­νι­σμα που έχουν να γρά­ψουν, ο Κυριά­κος λέει ότι θα τον βοη­θή­σει η Φώφη, αφού… ο Πάνος κι ο Σταύ­ρος στο τελευ­ταίο δια­γώ­νι­σμα έγρα­ψαν μονάδα.

Δεί­τε το βίντεο…

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο