Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Κατέπεσαν οι κατηγορίες κατά των μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού

Ελεύ­θε­ροι αφέ­θη­καν τη Δευ­τέ­ρα και οι υπό­λοι­ποι 9 από τους 13 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που «συνε­λή­φθη­σαν» από τους φασί­στες κατά την διάρ­κεια πογκρόμ στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και αντι­με­τώ­πι­ζαν κατη­γο­ρί­ες για από­πει­ρα εμπρη­σμού με κίν­δυ­νο την ανθρώ­πι­νη ζωή, κατα­σκευή και κατο­χή εκρη­κτι­κών υλών και παρά­νο­μη είσο­δο στη χώρα.

Μετά από την απο­λο­γία τους, με την σύμ­φω­νη γνώ­μη Ανα­κρί­τριας και Εισαγ­γε­λέα, αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι χωρίς περιο­ρι­στι­κούς όρους, καθώς οι κατη­γο­ρί­ες κατέπεσαν.

Σημειώ­νε­ται ότι οι 13 μετα­νά­στες κρα­τού­νταν μόνο λόγω των κατα­θέ­σε­ων των τριών ακρο­δε­ξιών «σερί­φη­δων», οι οποί­οι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα, οι τέσ­σε­ρεις πρώ­τοι μετα­νά­στες είχαν επί­σης αφε­θεί ελεύ­θε­ροι χωρίς περιο­ρι­στι­κούς όρους, επι­βε­βαιώ­νο­ντας πως τα φασι­στοει­δή  επι­χεί­ρη­σαν με ένα κραυ­γα­λέο ψέμα να στή­σουν μια σκευω­ρία σε βάρος των μετα­να­στών για να δικαιο­λο­γή­σουν το ρατσι­στι­κό και απο­τρό­παιο ανθρωποκυνηγητό.

Οι μετα­νά­στες παρα­μέ­νουν διοι­κη­τι­κά κρα­τού­με­νοι με την κατη­γο­ρία της παρά­νο­μης εισό­δου στην χώρα και θα μετα­φερ­θούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Την ίδια ώρα το φασι­στοει­δές που εμφα­νί­ζε­ται σε νέο βίντεο να «συλ­λαμ­βά­νει» ξερι­ζω­μέ­νους, πήγε με τον συνή­γο­ρό του στην Ασφά­λεια Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, αφού πρώ­τα η αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε ότι τον ταυ­το­ποί­η­σε. Ενη­με­ρώ­θη­κε ο αρμό­διος Εισαγ­γε­λέ­ας και διέ­τα­ξε την διε­νέρ­γεια επεί­γου­σας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέτασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο