Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Στο σπίτι τους οι σερίφηδες μετά τη διαφωνία ανακριτή εισαγγελέα!!!

Σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό τέθη­καν μετά την απο­λο­γία τους σε ανα­κρι­τή και εισαγ­γε­λέα, την Παρα­σκευή, οι τρεις συλ­λη­φθέ­ντες για την απο­τρό­παια και παρά­νο­μη κρά­τη­ση 13 μετα­να­στών σε τρέι­λερ στον Έβρο. Επι­πλέ­ον τους επι­βλή­θη­κε απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από τη χώρα και αφαί­ρε­ση διαβατηρίου.

Υπήρ­ξε δια­φω­νία ανα­κρί­τριας και εισαγ­γε­λέα ως προς την προ­φυ­λά­κι­σή τους και εντός 5 ημε­ρών καλεί­ται το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών να απο­φα­σί­σει. Οι τρεις σερί­φη­δες διώ­κο­νται για διέ­γερ­ση σε διά­πρα­ξη εγκλη­μά­των, βιαιο­πρα­γί­ες ή διχό­νοια με ρατσι­στι­κά κίνη­τρα σε συν­δυα­σμό με αρπα­γή με ρατσι­στι­κά κίνη­τρα από κοι­νού και συναυ­τουρ­γία και έκθε­ση σε κίν­δυ­νο. Επι­πλέ­ον ο ιδιο­κτή­της του οχή­μα­τος βαρύ­νε­ται και με την κατη­γο­ρία της παρά­βα­σης της νομο­θε­σί­ας περί προ­σω­πι­κών δεδομένων.

Επί­σης, απο­λο­γή­θη­καν οι 4 από τους 13 μετα­νά­στες που αντι­με­τω­πί­ζουν μία σει­ρά από αδι­κή­μα­τα και κατη­γο­ρί­ες και διώ­κο­νται για από­πει­ρα εμπρη­σμού και παρά­νο­μη είσο­δο στη χώρα, ενώ οι υπό­λοι­ποι 8 Σύριοι και ένας Πακι­στα­νός ζήτη­σαν και πήραν προ­θε­σμία να απο­λο­γη­θούν τη Δευ­τέ­ρα. Οι 4 που απο­λο­γή­θη­καν αρνή­θη­καν κάθε κατη­γο­ρία περί από­πει­ρας εμπρη­σμού και κατήγ­γει­λαν ότι έπε­σαν θύμα­τα άγριου ξυλο­δαρ­μού, όχι μόνο από τους τρεις συλ­λη­φθέ­ντες, αλλά από ομά­δα ατόμων.

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο