Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φαντάροι συμμετέχουν -«υποχρεωτικά και παρά την θέλησή τους»- σε περίπολα για να κυνηγάνε πρόσφυγες!!!

Στην 11 Α/Κ ΜΜΠ οι φαντά­ροι συμ­με­τέ­χουν σε περί­πο­λα για να κυνη­γά­νε πρό­σφυ­γες «υπο­χρε­ω­τι­κά και παρά την θέλη­σή τους»!!!! Αυτό καταγ­γέλ­λει το δίκτυο Σπάρτακος.

Όπως τονί­ζει το Δίκτυο Ελεύ­θε­ρων Φαντά­ρων Σπάρ­τα­κος και η Επι­τρο­πή Αλλη­λεγ­γύ­ης Στρα­τευ­μέ­νων ‑σχο­λιά­ζο­ντας το απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός με τον αυτό­κλη­το «συνο­ριο­φύ­λα­κα», που κλεί­δω­σε πρό­σφυ­γες σε κλει­στό τρέι­λερ φορ­τη­γού, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη- “τα περί­πο­λα την στή­νουν στα περά­σμα­τα προ­σφύ­γων-μετα­να­στών και μόλις τους δουν, σκο­πεύ­ουν στην σύλ­λη­ψη προ­σφύ­γων (περιο­ρι­σμό την λέει το ΓΕΕΘΑ), με απώ­τε­ρο σκο­πό την επα­να­προ­ώ­θη­ση τους”.

“Τα περί­πο­λα αυτά είναι τετρα­με­λή και δεν υπάρ­χει καμιά μέρι­μνα για το προ­σω­πι­κό. Για 8 ώρες περι­πο­λούν στον Έβρο χωρίς η μονά­δα να τους δίνει ένα σάντουιτς ή ένα μπου­κα­λά­κι νερό”.

Σημειώ­νουν μάλι­στα πως “βάζουν κάτω τους πρό­σφυ­γες και τους αφαι­ρούν: παπού­τσια κινη­τά για να μην μπο­ρούν να επι­κοι­νω­νή­σουν και κατα­γρά­ψουν τα όσα βιώ­νουν τις ζώνες και συχνά τα ρού­χα, αφή­νο­ντας τους γυμνούς τα έντυ­πα τους ώστε να μην μπο­ρούν να θέσουν κανέ­να αίτη­μα και φυσι­κά όλοι μπο­ρού­με να κατα­λά­βου­με τι σημαί­νει για τον πρό­σφυ­γα να του αφαι­ρείς τα χαρ­τιά του”

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

Καβη­σός Φέρ­ρες: Φαντά­ροι καταγ­γέλ­λουν τη δρά­ση του στρα­τού ενα­ντί­ον των προσφύγων

Οι φασί­στες είναι η κορυ­φή του παγόβουνου

“Μπρο­στά μας έχου­με το Κρά­τος Άμυνας/Ασφάλειας που θεω­ρεί και αντι­με­τω­πί­ζει Εχθρι­κά τις Ασύμ­με­τρες Απει­λές τους: Κοι­νω­νι­κά κινή­μα­τα, Πρό­σφυ­γες, Μειονότητες.
Γενι­κή κατα­δί­κη από τους δημο­κρά­τες πολί­τες προ­κά­λε­σε η είδη­ση ότι φασί­στες της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης βγή­καν παγα­νιά για να μαζέ­ψουν “κομ­μά­τια”, όπως ονο­μά­ζουν τους πρόσφυγες.
Η Δικαιο­σύ­νη παρε­νέ­βη και οι τρεις (3) φασί­στες συνε­λή­φθη­σαν για αντι­ποί­η­ση αρχής, για­τί πήραν την κατά­στα­ση στα χέρια τους και καλού­σαν όσους μοι­ρά­ζο­νται τις σιχα­μέ­νες ακρο­δε­ξιές αντι­λή­ψεις τους, να κάνουν πογκρόμ ενα­ντί­ον των προσφύγων.
Πολι­τι­κή κάλυ­ψη σε όλους αυτούς τους φασί­στες που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέ­ντρω­ση την Τετάρ­τη 23/8 στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, πρό­σφε­ρε η ακρο­δε­ξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Για να δού­με όμως τι μας καταγ­γέλ­λουν οι φαντά­ροι από την 110 Α/Κ ΜΜΠ σε επι­στο­λή τους που έφτα­σε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Οι συν­φά­ντα­ροι καταγ­γέλ­λουν ότι Υπο­χρε­ω­τι­κά και παρά τη θέλη­ση τους, συμ­με­τέ­χουν σε Περί­πο­λα του Στρα­τού στον Έβρο που κυνη­γούν πρόσφυγες.
Τα περί­πο­λα αυτά είναι τετρα­με­λή και δεν υπάρ­χει καμιά μέρι­μνα για το προ­σω­πι­κό. Για (8) ώρες περι­πο­λούν στον Έβρο χωρίς η μονά­δα να τους δίνει ένα σάντουιτς ή ένα μπου­κα­λά­κι νερό.
Τι κάνουν και ποιοι το κάνουν;

Οι φαντά­ροι μας απο­κα­λύ­πτουν ότι τα κοι­νά περί­πο­λα Στρα­τού-Αστυ­νο­μί­ας στα­δια­κά μετα­τρά­πη­καν σε περί­πο­λα που απαρ­τί­ζουν απο­κλει­στι­κά φαντά­ροι και χαμη­λό­βαθ­μα στε­λέ­χη, οι οποί­οι έχουν ανα­λά­βει Αστυ­νο­μι­κά Καθήκοντα.

Ποιες είναι οι προ­φο­ρι­κές δια­τα­γές της στρα­τιω­τι­κής ηγε­σί­ας για να μην υπάρ­χουν γρα­πτές αποδείξεις;

Τα περί­πο­λα την “στή­νουν” στα περά­σμα­τα προ­σφύ­γων-μετα­να­στών και μόλις τους δουν, σκο­πεύ­ουν στην σύλ­λη­ψη προ­σφύ­γων (περιο­ρι­σμό την λέει το ΓΕΕΘΑ), με απώ­τε­ρο σκο­πό την Επα­να­προ­ώ­θη­ση τους.

Βάζουν κάτω λοι­πόν τους πρό­σφυ­γες και τους αφαι­ρούν: παπού­τσια κινη­τά για να μην μπο­ρούν να επι­κοι­νω­νή­σουν και κατα­γρά­ψουν τα όσα βιώ­νουν τις ζώνες και συχνά τα ρού­χα, αφή­νο­ντας τους γυμνούς τα έντυ­πα τους ώστε να μην μπο­ρούν να θέσουν κανέ­να αίτη­μα και φυσι­κά όλοι μπο­ρού­με να κατα­λά­βου­με τι σημαί­νει για τον πρό­σφυ­γα να του αφαι­ρείς τα χαρ­τιά του

Στην συνέ­χεια έρχε­ται η Αστυ­νο­μία για να τους συλ­λά­βει και η Συνο­ριο­φυ­λα­κή για να τους Επαναπρωθήσει.

Φυσι­κά, εκδη­λώ­νε­ται κάθε είδους βαρ­βα­ρό­τη­τα, με άσκη­ση βίας στους απρο­στά­τευ­τους πρόσφυγες.

Εδώ πρέ­πει να επι­ση­μά­νου­με ότι τα περι­στα­τι­κά βίας έχουν αυξη­θεί και οξυν­θεί αφε­νός για­τί υπάρ­χει Ανο­χή της πολι­τι­κής και στρα­τιω­τι­κής Ηγε­σί­ας, αφε­τέ­ρου για­τί οι πρό­σφυ­γες έχουν δαι­μο­νο­ποι­η­θεί και στο­χο­ποι­η­θεί ως υπεύ­θυ­νοι εκδή­λω­σης των κατα­στρο­φι­κών πυρ­κα­γιών. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­τυγ­χά­νει να συγκα­λύ­ψει την Απο­τυ­χία του Επι­τε­λι­κού της Κρά­τους, ενώ ταυ­τό­χρο­να φασι­στο­ποιεί και κάνει Απάν­θρω­πο το προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνάμεων.

Και δεν είναι δύσκο­λο να φαντα­στεί κανείς ποια είναι η δρά­ση των ΕΠ.ΟΠ. ‑πολ­λοί κατά­γο­νται από την περιο­χή και μοι­ρά­ζο­νται έτσι και αλλιώς φασι­στι­κές αντιλήψεις‑, όταν βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τους πρό­σφυ­γες που θεω­ρού­νται εμπρη­στές, δηλα­δή υπεύ­θυ­νοι της κατα­στρο­φής του Έβρου και της ταλαι­πω­ρί­ας των ΕΠ.ΟΠ., που βασι­κά σηκώ­νουν το βάρος της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας που στρα­τιω­τι­κο­ποιεί­ται. Αυτοί πάνε στα περί­πο­λα στον Έβρο, στα Περί­πο­λα Δασο­προ­στα­σί­ας, μπαί­νουν σε Επι­φυ­λα­κή και ρίχνο­νται ανεκ­παί­δευ­τοι στις πυρ­κα­γιές. Έχο­ντας επο­μέ­νως ένα ψίχου­λο δοτής εξου­σί­ας και την Ανο­χή της Ηγε­σί­ας θα εκδη­λώ­σουν κάθε μορ­φή βίας.

Επι­βε­βαιώ­νει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;

Θυμί­ζου­με: Με FULL FACE, χει­ρο­πέ­δες και όπλα τα περί­πο­λα πυρα­σφά­λειας για να συλ­λαμ­βά­νουν πρόσφυγες!

Καλού­με τους φαντά­ρους να Αντι­στα­θούν σε όλη αυτή την Κτη­νω­δία. Να μας καταγ­γέλ­λουν άμε­σα στέλ­νο­ντας επι­στο­λές στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Εμείς κατα­δι­κά­ζου­με τις άθλιες αυτές ρατσι­στι­κές κατα­σταλ­τι­κές επι­χει­ρή­σεις του Στρα­τού, που εντάσ­σο­νται στην αντι­προ­σφυ­γι­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή με επι­δί­ω­ξη την περι­φρού­ρη­ση της Ευρώ­πης Φρού­ριο και την επι­βο­λή του σύγ­χρο­νου κρά­τους Άμυνας/Ασφάλειας.

Απαι­τού­με την ανθρω­πι­στι­κή αντι­με­τώ­πι­ση των προ­σφύ­γων και την ανα­γνώ­ρι­ση όλων των δικαιω­μά­των τους.

Οι κυβερ­νή­σεις και η ΕΕ που Απα­γό­ρευ­σαν την όποια Νόμι­μη διέ­λευ­ση των προ­σφύ­γων ευθύ­νο­νται για τις απελ­πι­σμέ­νες πρα­κτι­κές των τελευταίων.

Οι Ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις και η ΕΕ έρι­ξαν και ρίχνουν τους πρό­σφυ­γες στους διακινητές.

Είναι όψεις του ίδιους νομί­σμα­τος, αλλη­λο­τρο­φο­δο­τού­νται καθώς η μια πλευ­ρά παρά­γει Κέρ­δη και η άλλη Κατα­στο­λή και Νομι­μο­ποί­η­ση της ακρο­δε­ξιάς πολιτικής”.

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο