Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλού τα κακαρίσματα…

«Λάμπουν» πριν καλά καλά ανα­λά­βουν καθή­κο­ντα οι «προ­ο­δευ­τι­κές υπο­ψη­φιό­τη­τες» που στή­ρι­ξαν στις πρό­σφα­τες τοπι­κές εκλο­γές ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοι­πές δυνάμεις.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Ήδη ο νέος περι­φε­ρειάρ­χης Θεσ­σα­λί­ας Δ. Κου­ρέ­τας και ο νέος δήμαρ­χος Αθή­νας Χ. Δού­κας, δύο από τα «εμβλη­μα­τι­κά παρα­δείγ­μα­τα» που παρου­σιά­στη­καν κατά κόρον περί­που ως το «αντι­δε­ξιό» αντί­βα­ρο στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, πριν καν σβή­σουν τα φώτα των εκλο­γών κατέ­θε­σαν δια­πι­στευ­τή­ρια σε αυτή!

  • Ο πρώ­τος έσπευ­σε να συνα­ντη­θεί με τον πρω­θυ­πουρ­γό, λέγο­ντας αμέ­σως μετά τη συνά­ντη­ση ότι «ζήτη­σα να συμ­με­τέ­χω στο νέο συντο­νι­στι­κό όργα­νο το οποίο γίνε­ται για να απο­κα­τα­στα­θεί η αξιο­πι­στία της Περι­φέ­ρειας στη σύν­δε­ση με την κυβέρ­νη­ση και τους θεσμούς, κάτι το οποίο είχε δια­τα­ρα­χθεί».

Δήλω­σε δηλα­δή με το «καλη­μέ­ρα» δια­θέ­σι­μος να ανα­λά­βει ρόλο στην «ανα­στή­λω­ση» της εικό­νας της κυβέρ­νη­σης, του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού και της Περι­φέ­ρειας στα μάτια των πλημ­μυ­ρο­πα­θών, μετά τα συντρι­πτι­κά …κατάγ­μα­τα από τις συνέ­πειες της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής που έπνι­ξε τον κάμπο και αμέ­σως μετά τον εγκα­τέ­λει­ψε μέσα στις λάσπες.

  • Ο δεύ­τε­ρος ανα­γνώ­ρι­σε σε συνέ­ντευ­ξή του το πόσο «βελ­τιώ­θη­κε» η κατά­στα­ση με τις πορεί­ες στο κέντρο της Αθή­νας επί δημαρ­χί­ας Μπα­κο­γιάν­νη και, δεί­χνο­ντας τα …νύχια του απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους και στον λαό της πόλης, είπε ότι «υπάρ­χει νομο­θε­σία, με συγκε­κρι­μέ­νους κανό­νες που πρέ­πει να τηρού­νται ευλα­βι­κά».

Δεσμεύ­τη­κε δηλα­δή για την εφαρ­μο­γή όλου του αντι­λαϊ­κού οπλο­στα­σί­ου που έστη­σαν και εφάρ­μο­σαν δια­δο­χι­κά οι κυβερ­νή­σεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ενά­ντια στη λαϊ­κή δια­μαρ­τυ­ρία και διεκ­δί­κη­ση, στο όνο­μα του «να μη δια­τα­ράσ­σε­ται η οικο­νο­μι­κή ζωή στο κέντρο».

Κατά τ’ άλλα, δήλω­σε παρών στην επέ­κτα­ση του πλέγ­μα­τος παρα­κο­λού­θη­σης και κατα­στο­λής με την εγκα­τά­στα­ση εκα­το­ντά­δων νέων καμε­ρών, όπως είχε δρο­μο­λο­γη­θεί από τον προη­γού­με­νο δήμαρ­χο, της ΝΔ.

Αλήθεια όμως, ποιος έπεσε απ’ τα σύννεφα με τις τοποθετήσεις αυτές;
Σίγουρα κανένας που έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα.

Στη Θεσ­σα­λία, για παρά­δειγ­μα, ο νέος περι­φε­ρειάρ­χης όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια ως αντι­πο­λί­τευ­ση στή­ρι­ξε κεντρι­κά ζητή­μα­τα που έφερ­νε η διοί­κη­ση Αγο­ρα­στού, όπως οι προ­ϋ­πο­λο­γι­σμοί και τα Τεχνι­κά Προ­γράμ­μα­τα, που με κρι­τή­ριο το περι­βό­η­το «κόστος — όφε­λος» έστρω­ναν το έδα­φος για την καταστροφή.

Αλλά και στην Αθή­να είναι γνω­στό ότι η παρά­τα­ξη του ΠΑΣΟΚ στον δήμο, εν πολ­λοίς μαζί με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, έδω­σε τα προη­γού­με­να χρό­νια την πλειο­ψη­φία στη διοί­κη­ση Μπα­κο­γιάν­νη σε κάθε κρί­σι­μο ζήτη­μα: Από τον «μεγά­λο περί­πα­το», έως την ανά­πλα­ση του Βοτα­νι­κού με κρι­τή­ριο τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Και από τις συμ­βά­σεις εκα­τομ­μυ­ρί­ων για τη δια­φή­μι­ση της Αθή­νας ως «του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος», έως τις ανα­θέ­σεις και τις ΣΔΙΤ στο πλαί­σιο της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και της «αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας» υπη­ρε­σιών που έχει ανά­γκη ο λαός.

Αλλού τα κακα­ρί­σμα­τα, λοι­πόν, κι αλλού γεν­νάν οι κότες για τα «προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα» που απο­τε­λούν τάχα «εναλ­λα­κτι­κή» απέ­να­ντι στη ΝΔ και επω­ά­ζο­νται στο κοτέ­τσι της σάπιας σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, με έναν και μόνο στό­χο: Να απο­σπά­σουν τη λαϊ­κή συναί­νε­ση και να κατα­στή­σουν τη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία ξανά κυβερ­νη­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή για το κεφά­λαιο, στη λογι­κή του «μικρό­τε­ρου κακού».

Την ίδια αγω­νία τους δεί­χνει από την ανά­πο­δη και η προ­σπά­θεια να μειώ­σουν την αξία του απο­τε­λέ­σμα­τος που κατέ­γρα­ψαν τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», να απα­ξιώ­σουν το γεγο­νός ότι διευ­ρύ­νε­ται το κομ­μά­τι εκεί­νο του λαού που απορ­ρί­πτει τα ψευ­το­δι­λήμ­μα­τα και επι­λέ­γει τον δρό­μο της αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, της διεκ­δί­κη­σης και αντε­πί­θε­σης για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες.

Αυτός είναι και ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος που μπορούν σήμερα να βαδίσουν ακόμα περισσότεροι, και όχι η αναστήλωση της σάπιας σοσιαλδημοκρατίας.

Πηγή Ριζο­σπά­στης
Στή­λη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ”

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο