Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Παπαρήγα: Ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού για τα ελληνοτουρκικά

Για ψεύ­τι­κη προ­σπά­θεια εφη­συ­χα­σμού ως προς τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά έκα­νε λόγο η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, κατά τη διάρ­κεια εκδή­λω­σης του ΚΚΕ στην Καρδίτσα.

«Τόσο η συζή­τη­ση γύρω από την επέ­κτα­ση της αιγια­λί­τι­δας ζώνης, όσο και οι αντι­πα­ρα­θέ­σεις εν όψει της συνέ­χι­σης των ερευ­νών υδρο­γο­ναν­θρά­κων στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Μεσό­γειο, απο­κα­λύ­πτουν την ψεύ­τι­κη προ­σπά­θεια εφη­συ­χα­σμού που καλ­λιερ­γεί η κυβέρ­νη­ση» τόνι­σε χαρακτηριστικά.

Παράλ­λη­λα, παρα­τή­ρη­σε ότι «εν όψει των πολ­λα­πλών εκλο­γών, έχει ξεκά­θα­ρα ξεκι­νή­σει η κούρ­σα για να δια­σφα­λι­στεί από σήμε­ρα κυβέρ­νη­ση συνερ­γα­σί­ας, η οποία θα συνε­χί­σει απρό­σκο­πτα την υπη­ρέ­τη­ση του κεφα­λαί­ου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

karditsa4

Στο πλαί­σιο αυτό, επε­σή­μα­νε ότι «χρειά­ζε­ται να σημά­νει ξεση­κω­μός από τον λαό και τη νεο­λαία. Τα συλ­λα­λη­τή­ρια που έγι­ναν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλά­δα, τα συλ­λα­λη­τή­ρια και η απερ­γία που ετοι­μά­ζε­ται στον ιδιω­τι­κό και δημό­σιο τομέα για τις 28 Νοέμ­βρη, πρέ­πει να απο­τε­λέ­σουν όχι κορύ­φω­μα αλλά ένα νέο, στα­θε­ρό εφαλ­τή­ριο για τη συνέχεια”.

Και συνέ­χι­σε: “Όταν οι αγώ­νες χαλα­ρώ­νουν τόσο η σημε­ρι­νή όσο και η κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει από τις εκλο­γές, θα ισχυ­ρι­στούν ότι ο λαός τελι­κά συναι­νεί. Μη ξεχνά­τε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο επι­χεί­ρη­μα ότι παρά το βαρύ μνη­μό­νιο του Αυγού­στου του ’15, στις εκλο­γές του Σεπτέμ­βρη, ένα σημα­ντι­κό μέρος του λαού τον ξανα­ψή­φι­σε. Το ίδιο θα πει και η ΝΔ αν έλθει πρώ­το κόμ­μα στις εκλο­γές του 2019. Όλοι τους χρη­σι­μο­ποιούν την ψήφο του λαού για να τον καθηλώσουν”.

Ακό­μα η κ. Παπα­ρή­γα ανέ­φε­ρε πως, το βέβαιο είναι ότι με βάση κυρί­ως τις συμ­φω­νί­ες και των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων και της σημε­ρι­νής με την ΕΕ από το 1992 και μετά που υιο­θε­τή­θη­κε η συν­θή­κη του Μάα­στριχ με μόνη αρνη­τι­κή ψήφο του ΚΚΕ, θα μεί­νουν σε ισχύ οι πάνω από 1.000 αντι­λαϊ­κοί νόμοι, η πιο ωμή βαρ­βα­ρό­τη­τα της καπι­τα­λι­στι­κής κερ­δο­φο­ρί­ας της τελευ­ταί­ας 10ετίας του 20ου και των πρώ­των 10ετιών του 21ου αιώνα”.

karditsa3

“Είμα­στε βέβαιοι ότι το 2060” συνέ­χι­σε η κ.Παπαρήγα, “δεν θα μοιά­ζει καθό­λου με το σήμε­ρα, αλλά για να μη μοιά­ζει, για να κάνει, δηλα­δή, ορι­στι­κά ο λαός το κου­μά­ντο σε αυτή τη χώρα πρέ­πει έγκαι­ρα να παρ­θούν μεγά­λες απο­φά­σεις από τους αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες, ιδιαί­τε­ρα από εκεί­νους που για μια σει­ρά λόγους ακό­μα διστά­ζουν, ή δια­τη­ρούν κάποιες ελπί­δες ότι τα πράγ­μα­τα θα αλλά­ξουν από πάνω”.

Επί­σης, δεν παρέ­λει­ψε να τονί­σει ακό­μα ότι οι εργα­ζό­με­νοι και συντα­ξιού­χοι έχουν το δικαί­ω­μα να ζητούν την κατάρ­γη­ση όλων των μνη­μο­νια­κών νόμων, να επι­στρα­φούν όλες οι περι­κο­πές. Αλλιώς, διευ­κρί­νι­σε, “θα είναι στο έλε­ος της κυβέρ­νη­σης που κομπορ­ρη­μο­νεί ότι κατά­φε­ρε να μην εφαρ­μο­στεί η προ­σω­πι­κή δια­φο­ρά, που σημαί­νει ότι νομι­μο­ποιού­νται όλες οι ως τώρα περι­κο­πές συντά­ξε­ων, και ο νέος τρό­πος υπο­λο­γι­σμού συντά­ξε­ων που οδη­γεί τους σημε­ρι­νούς εργα­ζό­με­νους να πάρουν ακό­μα πιο μικρές συντάξεις”.

karditsa2

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο