Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβολή στη δίκη των δύο σπουδαστών που συμμετείχαν σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Νέα ανα­βο­λή για τις 10 Οκτώ­βρη στη δίκη των Στρά­του Καρύ­δα και Κώστα Φρα­γκου­λό­που­λου, επρό­κει­το να δικα­στούν σήμε­ρα για με ανυ­πό­στα­τες και ανα­λη­θείς κατη­γο­ρί­ες για τη συμ­με­το­χή τους στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση στις 16 Απρίλη.

Οι δύο σπου­δα­στές οδη­γή­θη­καν την Τρί­τη 17 Απρί­λη στο Αυτό­φω­ρο, μετά την άγρια κατα­στο­λή που δέχτη­κε η κινη­το­ποί­η­ση από τα ΜΑΤ, επει­δή «τόλ­μη­σε» συμ­βο­λι­κά να αποκα­θη­λώ­σει τον ανδριά­ντα του σφα­γέα των λαών, του προ­έ­δρου των ΗΠΑ Χ. Τρού­μαν. Το στη­μέ­νο κατη­γο­ρη­τή­ριο περι­λαμ­βά­νει απρό­κλη­τη φθο­ρά αντι­κει­μέ­νου τοπο­θε­τη­μέ­νου σε χώρο από περισ­σό­τε­ρους, αντί­στα­ση από περισ­σό­τε­ρους, επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη σε βάρος αστυ­νο­μι­κού κατά την άσκη­ση των καθη­κό­ντων του, εκτέ­λε­ση βιαιο­πρα­γί­ας κατά τη δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης, αντί­στα­ση από περισ­σό­τε­ρους και από πρό­σω­πο με καλυμ­μέ­να χαρακτηριστικά…

Την αλλη­λεγ­γύη τους στους δύο συλ­λη­φθέ­ντες σπου­δα­στές εξέ­φρα­σαν και σήμε­ρα ‑όπως και στις προη­γού­με­νες δικά­σι­μους- φοι­τη­τές, σπου­δα­στές και εργα­ζό­με­νοι που συγκε­ντρώ­θη­καν στα Δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων, καταγ­γέλ­λο­ντας την κυβέρ­νη­ση για το κύμα καταστολής.

Στο πλευ­ρό των σπου­δα­στών βρέ­θη­καν ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Οι σπου­δα­στές, οι φοι­τη­τές και οι εργα­ζό­με­νοι, δήλω­σαν ότι και στις 10 Οκτώ­βρη θα βρε­θούν στα Δικα­στή­ρια της Ευελ­πί­δων, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη τους στους δύο σπου­δα­στές και καταγ­γέλ­λο­ντας την από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σης των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο