Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναγγελία φασιστικής σύναξης στο Ν. Ηράκλειο — Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά μας

«Έξω οι φασί­στες από τη γει­το­νιά μας» τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Βορειο­δυ­τι­κής Αθή­νας του ΚΚΕ για την αναγ­γε­λία φασι­στι­κής πανευ­ρω­παι­κής συνά­ντη­σης στο Ηρά­κλειο Αττικής.

Ανα­λυ­τι­κά:

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει στο λαό της περιο­χής μας, πως φασι­στι­κές ομά­δες έχουν αναγ­γεί­λει «πανευ­ρω­παϊ­κή συνά­ντη­ση» την 1η Νοέμ­βρη στο Ν. Ηρά­κλειο. Καλού­με άμε­σα το λαό της Βορειο­δυ­τι­κής Αθή­νας να απο­μο­νώ­σει τους φασί­στες, να μη βρί­σκουν μέρος να στα­θούν που­θε­νά σε χώρους δου­λειάς, σχο­λεία, γειτονιές.

Καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που ενώ στέλ­νει τις δυνά­μεις κατα­στο­λής στις αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζό­με­νων, όπως ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, δεν έχει κάνει απο­λύ­τως τίπο­τα για να απο­τρέ­ψει αυτή τη φασι­στι­κή παρα­σύ­να­ξη που είναι ανα­κοι­νω­μέ­νη εδώ και του­λά­χι­στον ένα μήνα. Όλα αυτά μάλι­στα ενώ στην περιο­χή μας ζήσα­με μέσα στο καλο­καί­ρι τη δολο­φο­νία ενός νέου ανθρώ­που από ναζί που ανε­νό­χλη­τοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το εγκλη­μα­τι­κό τους έργο.

Βρι­σκό­μα­στε σε μια περί­ο­δο που επι­βε­βαιώ­νε­ται η επι­θε­τι­κή, η εχθρι­κή πολι­τι­κή του αστι­κού κρά­τους απέ­να­ντι στο λαό. Στην πρώ­τη φωτιά καί­γε­ται η μισή Πάρ­νη­θα, στην πρώ­τη βρο­χή πλημ­μυ­ρί­ζουν νομοί ολό­κλη­ροι και πεθαί­νουν δεκά­δες άνθρω­ποι. Η κυβέρ­νη­ση νομο­θε­τεί ένα εργα­σια­κό έκτρω­μα για να δου­λεύ­ου­με 13ωρα και να λέμε κι ευχα­ρι­στώ. Η εμπλο­κή της χώρας μας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο απο­γειώ­νε­ται με πολύ σοβα­ρές συνέ­πειες, ενώ ο ελλη­νο­τουρ­κι­κός διά­λο­γος προ­ε­τοι­μά­ζει επώ­δυ­νες και επι­κίν­δυ­νες συμ­φω­νί­ες για τα σύνο­ρα και τα κυριαρ­χι­κά μας δικαιώματα.

Ξέρου­με καλά πως ειδι­κά σε αυτές τις περι­πτώ­σεις ο λαός αντι­δρά, βγαί­νει στο δρό­μο, οργα­νώ­νε­ται και παλεύ­ει για το δίκιο του. Έτσι το σύστη­μα αξιο­ποιεί και τις φρι­κια­στι­κές «εφε­δρεί­ες» του, αμο­λά­ει τα μαντρό­σκυ­λά του, τα φασι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα, για να μας φοβίσει.

Είναι όμως γελα­σμέ­νοι. Δε θα τους περά­σει. Ο λαός μας θα δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του για τη ζωή και τις ανά­γκες του και εδώ το ΚΚΕ αφιε­ρώ­νει όλες του τις δυνάμεις.

Τους προει­δο­ποιού­με: Στις γει­το­νιές του Μπλό­κου της Καλο­γρέ­ζας, της Ηλέ­κτρας Απο­στό­λου, της προ­σφυ­γιάς, των εργα­τών και των ανθρώ­πων του μόχθου, δεν χωρά­νε οι φασί­στες. Στα τσα­κί­δια από εδώ, η θέση σας είναι στον υπό­νο­μο, στον βούρκο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους συντα­ξιού­χους, μέσα από τα σωμα­τεία, τους φορείς, τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια, να πάρουν απο­φά­σεις μαζι­κής κατα­δί­κης και αγω­νι­στι­κής κινη­το­ποί­η­σης ενά­ντια στη φασι­στι­κή «συνά­ντη­ση».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο