Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρή έκρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα — Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Η έκρη­ξη που σημειώ­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στο κέντρο της Άγκυ­ρας, κοντά στο κοι­νο­βού­λιο, ήταν “τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση”, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών της Τουρ­κί­ας. Σκο­τω­θούν δύο αστυ­νο­μι­κοί και ο ένας από τους δύο φερό­με­νους ως δράστες.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Αλί Γερ­λί­κα­για ανέ­φε­ρε σε δήλω­σή του ότι πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε βομ­βι­στι­κή τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, ο ένας από τους δρά­στες εξερ­ρά­γη και ο άλλος εξου­δε­τε­ρώ­θη­κε από την αστυ­νο­μία, μετα­δί­δει το CNN Turk.

Σε ανάρ­τη­ση στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο Αλί Γερ­λί­κα­για έγρα­ψε ότι «γύρω στις 09.30, δύο τρο­μο­κρά­τες που ήρθαν με ένα ελα­φρύ επαγ­γελ­μα­τι­κό όχη­μα μπρο­στά από την πύλη εισό­δου της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών μας, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν βομ­βι­στι­κή επί­θε­ση. Ένας από τους τρο­μο­κρά­τες ανα­τι­νά­χθη­κε και ο άλλος τρο­μο­κρά­της εξου­δε­τε­ρώ­θη­κε. Σκο­τώ­θη­καν δύο αστυνομικοί».

Όπως μετέ­δω­σαν νωρί­τε­ρα τουρ­κι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, στη συνοι­κία όπου βρί­σκε­ται το κτί­ριο του κοι­νο­βου­λί­ου αλλά και πολ­λά υπουρ­γεία ακού­στη­καν εκτός από την έκρη­ξη και πυρο­βο­λι­σμοί. Στο σημείο έχουν σπεύ­σει πολ­λά οχή­μα­τα της αστυ­νο­μί­ας και ασθενοφόρα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο