Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Τσακαλώτος με τις γνωστές «αριστερές» κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες

Την υπο­ψη­φιό­τη­τά του για την προ­ε­δρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανα­κοί­νω­σε ο Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος, από εκδή­λω­ση στον χώρο Impact Hub στου Ψυρ­ρή. Μια ανα­κοί­νω­ση­που συνο­δέ­υ­τη­κε από τις γνω­στές υπο­σχέ­σεις, κοι­νο­το­πί­ες και μεγα­λο­στο­μί­ες της «Αρι­στε­ράς» όπως τη γνω­ρί­σα­με και επί Αλ. Τσίπρα.

Με ταυ­τό­χρο­νες δια­βε­βαιώ­σεις στο κεφά­λαιο και στις προ­τε­ραιό­τη­τές του. Όπως είπε, η Αρι­στε­ρά θέλει να βοη­θή­σει τον κόσμο να είναι καλύ­τε­ρη η ζωή τους και πως στη δια­πραγ­μά­τευ­ση υπό τον Αλέ­ξη Τσί­πρα «απο­δεί­ξα­με ότι μπο­ρού­με να το κάνουμε».

Όπως είπε ο πρώ­ην υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών του ΣΥΡΙΖΑ, στη δια­πραγ­μά­τευ­ση «δεί­ξα­με ότι μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με» και πρό­σθε­σε ότι «δεί­ξα­με για ποιον κόσμο δια­πραγ­μα­τευό­μα­στε και βγή­κα­με από το μνη­μό­νιο με την κοι­νω­νία όρθια», σε μια προ­σπά­θεια να ταυ­τί­σει τους στό­χους του κεφα­λαί­ου, τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα και το τσά­κι­σμα δικαιω­μά­των με την αρι­στε­ρά και τους εργαζόμενους.

Κυνι­κός και συνά­μα απο­κα­λυ­πτι­κός ήταν ο Ευ. Τσα­κα­λώ­τος όσον αφο­ρά στο Μετα­να­στευ­τι­κό καθώς σε μια απο­στρο­φή του λόγου του, ανέ­φε­ρε στην ίδια πρό­τα­ση την έλλει­ψη χεριών εργα­σί­ας που αντι­με­τω­πί­ζει «ένας καπνο­πα­ρα­γω­γός στο Αγρί­νιο και ένας ξενο­δό­χος στην Κρή­τη», με τους μετα­νά­στες που είναι «κλει­δω­μέ­νοι σε κέντρα», αφή­νο­ντας να εννοη­θεί ότι οι μετα­νά­στες μπο­ρούν να αξιο­ποι­η­θούν ως εργα­τι­κό δυνα­μι­κό για την κερ­δο­φο­ρία των επιχειρήσεων…

Την ίδια ώρα κάλε­σε σε διά­λο­γο με τη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία και τους Πρά­σι­νους, ενώ επα­νέ­λα­βε διαρ­κώς το πρό­ταγ­μα για «ανα­πτυ­ξια­κό δημιουρ­γι­κό κρά­τος», διαν­θί­ζο­ντάς το με κεϋν­σια­νά αποφθέγματα.

Επα­νερ­χό­με­νος στην περί­ο­δο της «δια­πραγ­μά­τευ­σης», είπε πως «απέ­δει­ξα ότι μπο­ρώ να φτιά­χνω απο­τε­λε­σμα­τι­κές ομά­δες», φέρ­νο­ντας ως παρά­δειγ­μα για το μέλ­λον projects για «ενερ­γεια­κές κοι­νό­τη­τες και κυκλι­κή οικο­νο­μία». Ανα­φε­ρό­με­νος όμως στην επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα, παρα­τή­ρη­σε ότι οι οίκοι αξιο­λό­γη­σης θέτουν θεσμι­κά κρι­τή­ρια στις χώρες, όπως το αν ένας επεν­δυ­τής θα δικαιω­θεί γρή­γο­ρα στα δικα­στή­ρια και δεσμεύ­τη­κε για την επί­τευ­ξη αυτών των στό­χων μέσω του «κρά­τους δικαίου».

Μιλώ­ντας για την υπο­ψη­φιό­τη­τά του ανέ­φε­ρε ότι έρχε­ται σε μια δύσκο­λη στιγ­μή μετά από μια τόσο μεγά­λη ήττα και χρειά­ζε­ται ανα­στο­χα­σμός και προ­βλη­μα­τι­σμός που δεν μπο­ρεί να γίνει σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα αλλά τα γεγο­νό­τα τρέχουν.

Στην εκδή­λω­ση για την ανα­κοί­νω­ση της υπο­ψη­φιό­τη­τάς του, που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, ο κ. Τσα­κα­λώ­τος πλαι­σιώ­νε­ται στο πάνελ του βήμα­τος από τους Ανδρέα Ξαν­θό, Χάρη Μαμου­λά­κη, Ειρή­νη Αγα­θο­πού­λου, Μακρί­να Βιό­λα Κώστη, οι οποί­οι και θα κάνουν σύντο­μες τοπο­θε­τή­σεις. Παρό­ντες στην εκδή­λω­ση είναι, μετα­ξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Γιώρ­γος Στα­θά­κης, Δημή­τρης Βίτσας, Θοδω­ρής Δρί­τσας, Πάνος Λάμπρου, Αννέ­τα Καββαδία.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι έχει ήδη ανα­κοι­νώ­ση την υπο­ψη­φιό­τη­τά της η Εφη Αχτσιό­γλου, Αύριο στη συνε­δρί­α­ση της ΚΕ του κόμ­μα­τος, ο Νίκος Παπ­πάς ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει την υπο­ψη­φιό­τη­τα του, ενώ εκεί θα γίνει ξεκά­θα­ρο αν θα υπάρ­ξουν άλλες υπο­ψη­φιό­τη­τες και αν θα κατέ­βει ο Παύ­λος Πολάκης.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο