Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία

Σε σχό­λιο για την επί­σκε­ψη του Αλέ­ξη Τσί­πρα στη Βόρεια Μακε­δο­νία με επι­χει­ρη­μα­τί­ες το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επί­σκε­ψη Τσί­πρα, μαζί με επι­χει­ρη­μα­τί­ες, στη Βόρεια Μακε­δο­νία απο­δει­κνύ­ει ότι η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, εκτός από τους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, υπη­ρε­τεί και συγκε­κρι­μέ­να συμ­φέ­ρο­ντα του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου, που διεκ­δι­κούν μερί­δια από τις αγο­ρές των Βαλ­κα­νί­ων και θα κερ­δί­σουν από τις μπίζ­νες στη γει­το­νι­κή χώρα.

Αυτούς που δεν συμ­φέ­ρει είναι τους δύο λαούς, τα συμ­φέ­ρο­ντα των οποί­ων θυσιά­ζο­νται στο βωμό των επι­χει­ρη­μα­τι­κών αντα­γω­νι­σμών και κερ­δών και των επι­κίν­δυ­νων σχε­δί­ων των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ.

Για παρά­δειγ­μα, η υπο­χρέ­ω­ση της Ελλά­δας για την επι­τή­ρη­ση του ενα­έ­ριου χώρου της Β. Μακε­δο­νί­ας, στην οποία ανα­φέρ­θη­κε ο κ. Τσί­πρας, είναι ΝΑΤΟι­κή υπο­χρέ­ω­ση. Το επι­χεί­ρη­μα της ασφά­λειας της περιο­χής, που επι­κα­λέ­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός, είναι του­λά­χι­στον γελοίο, για­τί ουσια­στι­κά καλεί­ται ο ελλη­νι­κός λαός να πλη­ρώ­σει εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ευρώ για την υλο­ποί­η­ση της ΝΑΤΟι­κής επι­θε­τι­κής πολι­τι­κής στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Ήδη η ελλη­νι­κή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία επι­τη­ρεί το Μαυ­ρο­βού­νιο και τώρα τη Β. Μακε­δο­νία. Αυτό σημαί­νει “μεντε­σές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο