Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο και τη στάση της Αστυνομίας

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για τη μεγα­λειώ­δη συγκέ­ντρω­ση στο Εφε­τείο και τη στά­ση της Αστυνομίας:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τους χιλιά­δες δια­δη­λω­τές που από το πρωί κατέ­κλυ­σαν τους δρό­μους γύρω από το Εφε­τείο, εκφρά­ζο­ντας τη λαϊ­κή απαί­τη­ση “οι ναζί στη φυλακή”.

Ωστό­σο, για μια ακό­μη φορά γίνα­με μάρ­τυ­ρες του γνω­στού και επα­να­λαμ­βα­νό­με­νου σκη­νι­κού, με τα ΜΑΤ να επι­τί­θε­νται με δακρυ­γό­να και αύρες σε αυτή τη μεγα­λειώ­δη λαϊ­κή δια­δή­λω­ση, με προ­φα­νή σκο­πό να τη διαλύσουν.

Η κυβέρ­νη­ση και το αρμό­διο υπουρ­γείο έχουν τερά­στιες ευθύ­νες. Καμία δικαιο­λο­γία και κανέ­να άλλο­θι από τη δρά­ση μιας ολι­γά­ριθ­μης προ­βο­κα­τό­ρι­κης ομά­δας δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει αυτό που είδε όλος ο κόσμος κι έζη­σαν οι χιλιά­δες διαδηλωτές.

Σε πεί­σμα όσων ενο­χλή­θη­καν από το απο­τέ­λε­σμα της δικα­στι­κής από­φα­σης και από τη μεγα­λειώ­δη δια­δή­λω­ση, αυτό το σχέ­διο έπε­σε στο κενό, η συγκέ­ντρω­ση συνε­χί­στη­κε και οι χιλιά­δες δια­δη­λω­τές πορεύ­τη­καν μετα­φέ­ρο­ντας μήνυ­μα αισιο­δο­ξί­ας και ανά­τα­σης σε όλη την Αθήνα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο