Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη φωτιά στη Μαγνησία

Οι δρα­μα­τι­κές εξε­λί­ξεις με την πυρ­κα­γιά που βρί­σκε­ται εκτός ελέγ­χου στη Μαγνη­σία, αλλά και το κάλε­σμα για εκκε­νώ­σεις περιο­χών με χιλιά­δες κατοί­κους χωρίς κανέ­να συγκε­κρι­μέ­νο σχέ­διο και με πλή­ρη σύγ­χυ­ση οδη­γιών επι­βε­βαιώ­νουν ότι ο λαός είναι απρο­στά­τευ­τος σε ανο­χύ­ρω­τες πόλεις, κωμο­πό­λεις και βιο­μη­χα­νι­κές ζώνες.

Η πυρ­κα­γιά αυτή παίρ­νει μια ακό­μα πιο επι­κίν­δυ­νη διά­στα­ση με τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες εκρή­ξεις σε απο­θή­κες πυρο­μα­χι­κών της πολε­μι­κής αερο­πο­ρί­ας. Είναι απα­ρά­δε­κτο απο­θή­κες οπλι­σμού να βρί­σκο­νται κοντά σε κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές, χωρίς μάλι­στα να έχουν ληφθεί προ­λη­πτι­κά όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας από πυρ­κα­γιά. Τίθε­ται ένα κρί­σι­μο και σοβα­ρό ερώ­τη­μα: Τι ακρι­βώς είναι αυτά τα πυρο­μα­χι­κά που εκρή­γνυ­νται και πόσο επι­κίν­δυ­να είναι για τον λαό της περιοχής;

Η κυβέρ­νη­ση έχει τερά­στιες ευθύ­νες και πρέ­πει να πάρει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την προ­στα­σία των κατοί­κων της περιο­χής και την κατά­σβε­ση της πυρκαγιάς.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο