Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον Κόλπο του Ομάν

«Οι τελευ­ταί­ες επι­θέ­σεις σε δεξα­με­νό­πλοια, που έπλε­αν στον Κόλ­πο του Ομάν, δυνα­μι­τί­ζει για μια ακό­μη φορά τις εξε­λί­ξεις γύρω από το Ιράν. Οι ΗΠΑ, “σαν έτοι­μες από χθες”, στο­χο­ποιούν το Ιράν και συγκε­ντρώ­νουν νέες στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις στην περιο­χή», ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ «για τους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ κατά του Ιράν».

«Η επι­θε­τι­κό­τη­τα των ΗΠΑ κατά του Ιράν κλι­μα­κώ­θη­κε τους τελευ­ταί­ους μήνες, με το εμπάρ­γκο στις εξα­γω­γές πετρε­λαί­ου, τις πιέ­σεις για το πυρη­νι­κό πρό­γραμ­μα του Ιράν, που συν­δυά­ζο­νται με απει­λές και σχε­δια­σμούς του Ισρα­ήλ για βομ­βαρ­δι­σμό ιρα­νι­κών πυρη­νι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων. Οι σχε­δια­σμοί των ΗΠΑ στην περιο­χή, χωρίς άλλο, συν­δέ­ο­νται με τη δια­πά­λη των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων για τον έλεγ­χο της ενέρ­γειας, τους δρό­μους περά­σμα­τος της ενέρ­γειας και των εμπο­ρευ­μά­των, τα μερί­δια των αγο­ρών, τα γεω­πο­λι­τι­κά “στη­ρίγ­μα­τα”, που δια­θέ­τει κάθε φορά η κάθε δύνα­μη», επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ τονί­ζο­ντας πως «η όξυν­ση της κατά­στα­σης γύρω από το Ιράν δεν προ­μη­νύ­ει τίπο­τα καλό για τους λαούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και όλα τα άλλα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν τη “στρα­τη­γι­κή συνερ­γα­σία” με τις ΗΠΑ και το Ισρα­ήλ, την ενερ­γή συμ­με­το­χή της χώρας στο ΝΑΤΟ, είναι έκθε­τα, για­τί με τη στά­ση τους θέτουν τον λαό μας σε μεγά­λους κιν­δύ­νους», προ­στί­θε­ται στην ανακοίνωση.

«Είναι ανά­γκη τώρα να δυνα­μώ­σει η φωνή του ΚΚΕ, που απαι­τεί καμιά συμ­με­το­χή, καμία εμπλο­κή της χώρας μας στους αμε­ρι­κα­νο-νατοϊ­κούς σχε­δια­σμούς, που εκτυ­λίσ­σο­νται και σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιο­χής. Να κλεί­σουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλά­δα. Να επι­στρέ­ψουν πίσω όλες οι ελλη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται σε απο­στο­λές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», κατα­λη­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο