Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Σουδάν

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στο Σου­δάν σημειώνει:

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη στην εργα­τι­κή τάξη, στο λαό του Σου­δάν και στο Σου­δα­νι­κό ΚΚ, που βιώ­νουν μια ακό­μη ενδο­α­στι­κή ένο­πλη σύγκρου­ση, στην οποία εμπλέ­κο­νται και ξένες δυνά­μεις, που προ­κα­λεί μια νέα αιματοχυσία.

Η σύγκρου­ση ανά­με­σα στις αστι­κές δυνά­μεις, ντό­πιες και ξένες, αφο­ρά τη μοι­ρα­σιά του σημα­ντι­κού ορυ­κτού πλού­του του Σου­δάν, καθώς και τη γεω­πο­λι­τι­κή του θέση.

Οι αιμα­τη­ρές εξε­λί­ξεις στο Σου­δάν είναι μέρος της ευρύ­τε­ρης σύγκρου­σης στην περιο­χή του Σαχέλ, όπου εμπλέ­κο­νται τόσο τα ευρω­α­τλα­ντι­κά μονο­πω­λια­κά συμ­φέ­ρο­ντα όσο και αυτά της Κίνας και της Ρωσί­ας. Στην αντι­πα­ρά­θε­ση στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή εμπλέ­κε­ται και η χώρα μας, με την απο­στο­λή της πυρο­βο­λαρ­χί­ας “Πάτριοτ” στη Σαου­δι­κή Αρα­βία, αλλά και με τη “Στρα­τη­γι­κή εται­ρι­κή σχέ­ση για τη συνερ­γα­σία στην άμυ­να και την ασφά­λεια” μετα­ξύ Ελλά­δας και Γαλ­λί­ας, που προ­βλέ­πει τη στρα­τιω­τι­κή συν­δρο­μή της Ελλά­δας στο πλευ­ρό των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών της Γαλ­λί­ας και της ΕΕ στην Αφρική.

Το ΚΚΕ είναι αλλη­λέγ­γυο με την πάλη του λαού του Σου­δάν για την κατά­κτη­ση των οικο­νο­μι­κών, κοι­νω­νι­κών και δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των του, για τη δια­μόρ­φω­ση προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων ώστε να γίνει ο ίδιος κυρί­αρ­χος στον τόπο του.

Καλεί την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να λάβει όλα τα ανα­γκαία μέτρα για την ασφα­λή επι­στρο­φή των Ελλή­νων, που έχουν εγκλω­βι­στεί στο Σου­δάν και επι­θυ­μούν να επαναπατριστούν.

Απαι­τεί την απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς μετα­ξύ άλλων και από την ζώνη του Σαχέλ και την επι­στρο­φή όλων των ελλη­νι­κών στρα­τιω­τι­κών τμη­μά­των από ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο