Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους δεκάδες απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τον τρα­γι­κό θάνα­το δεκά­δων μετα­να­στών στο δάσος της Δαδιάς, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο θάνα­τος δεκά­δων ξερι­ζω­μέ­νων συναν­θρώ­πων μας, που βρέ­θη­καν απαν­θρα­κω­μέ­νοι στο δάσος της Δαδιάς απο­τε­λεί ένα φρι­κτό πολύ­νε­κρο έγκλη­μα, που σμπα­ρα­λιά­ζει τις όποιες κυβερ­νη­τι­κές δικαιο­λο­γί­ες ότι στον “πυρή­να του σχε­δια­σμού” βρί­σκε­ται η προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής.

Οι απαν­θρα­κω­μέ­νοι στον Έβρο προ­στί­θε­νται στον μακρύ κατά­λο­γο των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξί­δι του ξερι­ζω­μού τους, ανα­γκα­σμέ­νοι να πάρουν τις πιο επι­κίν­δυ­νες δια­δρο­μές για να απο­φύ­γουν την κατα­στο­λή και τον εγκλω­βι­σμό που επι­βάλ­λει η πολι­τι­κή της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Το εκρη­κτι­κό μίγ­μα της αντι­με­τα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής και της παντε­λούς έλλει­ψης πρό­λη­ψης και αντι­πυ­ρι­κού σχε­δια­σμού, γεν­νά­ει μόνο νέες τρα­γω­δί­ες, που τις πλη­ρώ­νει ο λαός, Έλλη­νες και μετα­νά­στες, με το πιο βαρύ τίμημα.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για τα όσα τρα­γι­κά βιώ­νου­με εδώ και μέρες είναι εγκλη­μα­τι­κές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να αντι­με­τω­πι­στούν οι πυρ­κα­γιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περι­βάλ­λον».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο