Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το βιασμό 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Σε ανα­κοί­νω­σή του, σχε­τι­κά με τον καταγ­γε­λό­με­νο βια­σμό 19χρονης στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Ομο­νοί­ας, το Τμή­μα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Τόσο η απο­τρό­παια υπό­θε­ση του βια­σμού της νεα­ρής γυναί­κας από τους δύο αστυ­νο­μι­κούς της ομά­δας ΔΙΑΣ στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα της Ομό­νοιας, όσο και η φερό­με­νη εμπλο­κή αστυ­νο­μι­κών και σε άλλες αξιό­ποι­νες πρά­ξεις, επι­βά­λουν να βρε­θεί στο επί­κε­ντρο της πάλης του λαού η κατάρ­γη­ση όλων των αντι­δρα­στι­κών νόμων, αλλά και των ομά­δων κατα­στο­λής ΜΑΤ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας και όλων των ειδι­κών κατα­σταλ­τι­κών μονάδων.

Τα απο­κρου­στι­κά και άθλια αυτά γεγο­νό­τα, όπως και τα περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής αδια­φο­ρί­ας απέ­να­ντι σε καταγ­γε­λί­ες γυναι­κών για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία και σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση, απο­τε­λούν έναν ακό­μη κρί­κο στην κατα­πί­ε­ση της γυναί­κας, της νεο­λαί­ας και του λαού, από τους κατα­σταλ­τι­κούς μηχα­νι­σμούς του κράτους.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ έχει μεγά­λες ευθύ­νες! Το κυβερ­νη­τι­κό δόγ­μα “νόμος και τάξη”, αλλά και οι απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού για την καταγ­γε­λία βια­σμού στο Α.Τ. Ομό­νοιας, ως ένα απλό ζήτη­μα “κατά­χρη­σης εξου­σί­ας”, δίνουν αέρα στα πανιά τέτοιων δυνά­με­ων και μηχα­νι­σμών. Όσο δυνα­μώ­νει ο κατα­σταλ­τι­κός κι επι­θε­τι­κός σε βάρος του λαού χαρα­κτή­ρας τους, τόσο θα πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται τα περι­στα­τι­κά κατα­πά­τη­σης της ανθρώ­πι­νης αξιο­πρέ­πειας, της προ­σω­πι­κό­τη­τας του ατό­μου και ιδιαί­τε­ρα των γυναι­κών, ακό­μα και τέλε­σης των χει­ρό­τε­ρων εγκλημάτων.

Δεν θα περά­σει καμιά προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης όλων αυτών των υπο­θέ­σε­ων. Η παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία των ενό­χων είναι το μόνο που μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό όχι μόνο από τα θύμα­τα, αλλά συνο­λι­κά από το λαό και τη νεολαία».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο