Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναπόφευκτες συγκρίσεις δύο συστημάτων

  Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

H Χάι­κε Ντρέ­σλερ, από τον Αύγου­στο του 1983 και για 20 χρό­νια εκπρο­σώ­πη­σε τα χρώ­μα­τα της Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας της Γερ­μα­νί­ας και της μετέ­πει­τα ενω­μέ­νης Γερ­μα­νί­ας. Ανα­ρίθ­μη­τα τα μετάλ­λια που πήρε. Χρυ­σά, αργυ­ρά, χάλ­κι­να, στο μήκος, στα 100 στα 200 στα 4χ100, στο έπτα­θλο. Πέντε είναι τα Ολυ­μπια­κά της μετάλλια

Τότε επί ΛΔΓ τα ‘παιρ­νε επει­δή ήταν “ντο­πα­ρι­σμέ­νη” μετά το 90 ξαφ­νι­κά τα έπαιρ­νε με την αξία της. Τότε έμοια­ζε με “άντρα”, μετά στην Ενω­μέ­νη Γερ­μα­νία έγι­νε γοη­τευ­τι­κή γυναί­κα. Στα 55 της, υπάλ­λη­λος τώρα ασφα­λι­στι­κής εται­ρεί­ας ήθε­λε να είναι κρι­τής στο Ευρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα στο Βερο­λί­νο. Δεν την έκα­ναν παρό­λο που πήγε σε εκπαί­δευ­ση και πήρε και το δίπλωμα.

Ντρέστλερ

 

Είχε προ­λά­βει να παί­ξει σε τηλε­ο­πτι­κά παι­χνί­δια για πρω­τα­θλη­τές και νάχει και μικρούς ρόλους. Έγι­νε και “πρε­σβευ­τής” στην Ομο­σπον­δία Ρευ­μα­το­πα­θών. Ό,τι και να προ­σπά­θη­σε το παρελ­θόν της της είναι εμπό­διο. Δεν μπο­ρούν να το ξεχά­σουν. Ίσως επει­δή ακό­μη δηλώ­νει πως “τα χρό­νια μου στην ΛΔ της Γερ­μα­νί­ας είναι κομ­μά­τι από την ζωή μου”.

 

Ίσως επει­δή δεν βγή­κε στα μπαλ­κό­νια να κατα­δι­κά­σει την προη­γού­με­νη ζωή της άν και ήθε­λε να ενσω­μα­τω­θεί στην και­νούρ­για. Βρέ­θη­κε στους αγώ­νες στο Βερο­λί­νο, εθε­λό­ντρια να ισιώ­νει το σκάμ­μα που πηδού­σε ο Τεντό­γλου που την ανα­γνώ­ρι­σε και την αγκάλιασε.

Για την ιστο­ρία: Στα χρό­νια της ΛΔΓ ήταν βου­λευ­τής και σύμ­βου­λος στο Υπουρ­γείο Αθλητισμού.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο