Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανασκεύασε τα περί προστίμων στους μαθητές η υφυπουργός Παιδείας

Τα «μαζεύ­ει» η υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας Ζέτ­τα Μακρή, μετά την κατα­κραυ­γή, τα περί προ­στί­μων στους μαθη­τές που δεν επι­στρέ­φουν γρή­γο­ρα στα σπί­τια τους μετά το σχολείο.

«Σε συνέ­χεια της σημε­ρι­νής συζή­τη­σης, διευ­κρι­νί­ζω ότι δεν υπάρ­χει πρό­βλε­ψη για πρό­στι­μα συγκε­κρι­μέ­να σε μαθητές.Με σύσ­σω­μη την εκπαι­δευ­τι­κή κοινότητα,& ειδι­κά τους μαθη­τές μας έχουμε,συνεργαστεί άρι­στα μέχρι στιγμής,τηρούν τα μέτρα σχο­λα­στι­κά & ανα­μέ­νου­με το ίδιο για την συνέ­χεια», δήλω­σε νωρίς το βρά­δυ της Κυρια­κής μέσω Twitter.

Το πρωί πάντως μιλώ­ντας στο Mega η υφυ­πουρ­γός δήλω­σε σχε­τι­κά «θα υπάρ­χει πρό­στι­μο στα παι­διά τα οποία δεν τηρούν τους κανό­νες οι οποί­οι είναι κανό­νες για όλο τον πλη­θυ­σμό». Η κ. Μακρή είπε επί­σης πως μετά το πέρας των μαθη­μά­των, τα παι­διά θα έχουν συγκε­κρι­μέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα για να επι­στρέ­φουν στο σπί­τι τους, αλλά όχι απε­ριό­ρι­στο χρόνο.

ΚΝΕ: Η κυβέρνηση αντί να προκαλεί απειλώντας με πρόστιμα ανήλικους μαθητές, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους

«Η κυβέρ­νη­ση, αντί να προ­κα­λεί απει­λώ­ντας με πρό­στι­μα ανή­λι­κους μαθη­τές, να ικα­νο­ποι­ή­σει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτή­μα­τά τους!» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΚΝΕ με αφορ­μή «τη δήλω­ση της υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας Ζ. Μακρή για πρό­στι­μα στους μαθητές».

«Τους μήνες που τα σχο­λεία ήταν κλει­στά και οι μαθη­τές δοκι­μά­ζο­νταν κλει­σμέ­νοι στα σπί­τια τους μπρο­στά σε μια οθό­νη, μακριά από φίλους και συμ­μα­θη­τές, η κυβέρ­νη­ση δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να ανοί­ξουν τα σχο­λεία με ασφά­λεια. Μάλι­στα, επέ­λε­ξε να απο­λύ­σει εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό με τρί­μη­νη σύμ­βα­ση, ακό­μα και σε πανελ­λα­δι­κά εξε­τα­ζό­με­να μαθή­μα­τα, δεν έκα­νε τις απα­ραί­τη­τες προ­σλή­ψεις σε προ­σω­πι­κό καθα­ριό­τη­τας, δεν πήρε μέτρα για μαζι­κά, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ κ.λπ.

Γι’ αυτό μετα­δί­δε­ται ο ιός! Εκτός αν τα δεκά­δες τμή­μα­τα Δημο­τι­κών Σχο­λεί­ων που έχουν ήδη κλεί­σει μετά από μόλις 10 μέρες λει­τουρ­γί­ας, έκλει­σαν για­τί οι μαθη­τές Δημο­τι­κού συνω­στί­ζο­νται με τις ώρες στις πλα­τεί­ες!» προ­σθέ­τει η ΚΝΕ και κατα­λή­γει στην ανα­κοί­νω­σή της:

«Οι μαθη­τές έχουν ήδη δεί­ξει τη δύνα­μή τους. Δεν πρό­κει­ται να αφή­σουν την κυβέρ­νη­ση να παί­ζει με την υγεία και τη μόρ­φω­σή τους. Δεν θα ανε­χτούν να τους κου­νά το δάχτυ­λο ο ένο­χος για την κατά­στα­ση που αντι­με­τω­πί­ζουν. Το δίκιο τους θα ακου­στεί και πάλι… Ακό­μα κι αν η κυβέρ­νη­ση επα­να­φέ­ρει τον νόμο περί τεντι­μποϊ­σμού και το κού­ρε­μα με την ψιλή!».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο