Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται επικίνδυνη πυρκαγιά στην Τήνο — Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Ανε­ξέ­λεγ­κτη μαί­νε­ται από το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­το πυρ­κα­γιά σε χαμη­λή βλά­στη­ση στο νησί της Τήνου , με τις αρχές να δίνουν εντο­λή για την προ­λη­πτι­κή εκκέ­νω­ση τριών οικισμών.

Η πυρ­κα­γιά ξέσπα­σε στο όρος Παρά­χρα­ντος, στην περιο­χή Λυχνα­φτιά, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία. Πήρε γρή­γο­ρα δια­στά­σεις εξαι­τί­ας των πολύ ισχυ­ρών ανέ­μων που πνέ­ουν στην περιο­χή, όπως ανέ­φε­ρε σε δηλώ­σεις του στον Σκάι 100,3 ο δήμαρ­χος Τήνου, Γιάν­νης Σιώτος.

Με μήνυ­μα από το 112 ζητή­θη­κε από τους κατοί­κους των περιο­χών Λυχνα­φτιά, Αγία Βαρ­βά­ρα και Φέρο να εγκα­τα­λεί­ψουν προ­λη­πτι­κά τους οικι­σμούς τους.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή στο σημείο επι­χει­ρούν 10 πυρο­σβέ­στες με πέντε οχή­μα­τα, ενώ ήδη μετα­βαί­νουν στην Τήνο ενι­σχύ­σεις από Αθή­να, Άνδρο και Σύρο.

Ενι­σχύ­σεις από Αθή­να, Άνδρο και Σύρο μετα­βαί­νον στην Τήνο για να βοη­θή­σουν στην κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς. Ταυ­τό­χρο­να με εντο­λή του αρχη­γού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος αντι­στρα­τή­γου Στέ­φα­νου Κολο­κού­ρη μετα­βαί­νει στο νησί κλι­μά­κιο της διεύ­θυν­σης αντι­με­τώ­πι­σης εγκλη­μά­των εμπρη­σμού που θα διε­ρευ­νή­σει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδι­κό­τε­ρα για την πυρ­κα­γιά στην Τήνο μετα­βαί­νουν ακτο­πλοϊ­κώς 15 πυρο­σβέ­στες με 5 οχή­μα­τα από την Αττι­κή συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και μιας ομά­δας πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επί­σης 4 πυρο­σβέ­στες με 2 οχή­μα­τα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυρο­σβέ­στες με 2 οχή­μα­τα από την Σύρο.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο