Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεπιθύμητα τα τσιράκια των ΝΑΤΟικών στην Πάτρα: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη φιλονατοική ημερίδα

Ολο­έ­να και πλη­θαί­νουν οι αντι­δρά­σεις σωμα­τεί­ων, οργα­νώ­σε­ων και φορέ­ων του εργα­τι­κού και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κινή­μα­τος στην Πάτρα, ενά­ντια στην φιλο­να­τοϊ­κή ημε­ρί­δα που διορ­γα­νώ­νει αύριο, Σάβ­βα­το 2 Νοέμ­βρη, στο Επι­με­λη­τή­ριο Αχα­ΐ­ας η ΜΚΟ «Ελλη­νι­κή Ένω­ση για την Ατλα­ντι­κή και Ευρω­παϊ­κή Συνεργασία». 

Με ανα­κοί­νω­σή του ο Σύλ­λο­γος Δημο­κρα­τι­κών Γυναι­κών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) κατα­δι­κά­ζει τη διορ­γά­νω­ση αυτής της ημε­ρί­δας, και καλεί «να επι­στρέ­ψου­με ως απα­ρά­δε­κτο το κάλε­σμα των ΝΑΤΟι­κών στις εργα­ζό­με­νες και άνερ­γες γυναί­κες για να συμ­με­τέ­χουν στη φιέ­στα τους» σημειώ­νο­ντας επί­σης πως «το σύν­θη­μα της κυβέρ­νη­σης “καλώς ήρθε το δολά­ριο” είναι εχθρι­κό για τα δικά μας συμφέροντα». 

«Τα τσι­ρά­κια των ΝΑΤΟι­κών στην Ελλά­δα, όπως είναι ο μη κυβερ­νη­τι­κός οργα­νι­σμός “Ελλη­νι­κή Ένω­ση για την Ατλα­ντι­κή και Ευρω­παϊ­κή Συνερ­γα­σία” έχουν ανα­λά­βει εργο­λα­βία στη χώρα μας την προ­πα­γάν­δα για τον εξω­ραϊ­σμό των βρώ­μι­κων σχε­δί­ων του αιμα­το­βαμ­μέ­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού μηχα­νι­σμού στή­νο­ντας φιέ­στες και ημε­ρί­δες σ’ όλη την Ελλά­δα» ανα­φέ­ρει ο Σύλ­λος Δημο­κρα­τι­κών Γυναι­κών Πάτρας και προ­σθέ­τει: «Καλού­με τις γυναί­κες από τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές γει­το­νιές της Πάτρας να μην επι­τρέ­ψου­με τέτοιου είδους “δια­φή­μι­ση” των φονι­κών σχε­δί­ων του ΝΑΤΟ, όπως μέσω αυτής της προ­κλη­τι­κής εκδήλωσης».

Την απα­ρά­δε­κτη φιλο­να­τοϊ­κή ημε­ρί­δα-φιέ­στα έχει κατα­δι­κά­σει και ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων Κ.Πελετίδης, ο οποί­ος δήλω­σε πως αν και έλα­βε πρό­σκλη­ση δεν θα παραβρεθεί. 

Σε ανα­κοί­νω­ση του πριν λίγες ημέ­ρες, ο δήμαρ­χος τόνι­σε μετα­ξύ άλλων πως ο πατραϊ­κός λαός δεν έχει ανά­γκη να μάθει την «άπο­ψη του ΝΑΤΟ» και πρό­σθε­σε πως σκο­πός τέτοιων δρά­σε­ων είναι «να σβή­σουν την εμπει­ρία, τη μνή­μη του λαού, να ξεχά­σου­με ποιοι επεμ­βαί­νουν σ’ όλο τον κόσμο και για ποια συμ­φέ­ρο­ντα. Να ξεχά­σου­με τη διά­λυ­ση της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, το Αφγα­νι­στάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία». 

«Δεν μπο­ρού­με να ξεχά­σου­με το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκρι­ζά­ρι­σμα του Αιγαί­ου, στη διχο­τό­μη­ση της Κύπρου» σημεί­ω­σε ο Κ.Πελετίδης, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «ξέρου­με ότι ασφά­λεια μέσα στο ΝΑΤΟ δεν υπάρ­χει και γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά από το παρελ­θόν ότι όταν μιλούν για κιν­δύ­νους Εσω­τε­ρι­κής Ασφά­λειας, εννο­ούν πως θα κρα­τή­σουν το λαό σιω­πη­ρό και υπό έλεγ­χο, τη στιγ­μή που έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση».

Ο δήμαρ­χος Πατρέ­ων θα δώσει το παρόν σε συγκέ­ντρω­ση που διορ­γα­νώ­νει η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας — Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας ενά­ντια στην προ­σπά­θεια εξω­ραϊ­σμού του βρώ­μι­κου ρόλου του ΝΑΤΟ, αύριο Παρα­σκευή 2 Νοέμ­βρη, στις 16.30, στην πλα­τεία Εθνι­κής Αντί­στα­σης (πρώ­ην Όλγας).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο