Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντίθετο το ΚΚΕ με την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Σε ανα­κοί­νω­ση για τη Νομι­κή Σχο­λή Πάτρας η ΤΕ Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ΤΕ Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ είναι αντί­θε­τη με την κατάρ­γη­ση του νόμου για την ίδρυ­ση της Νομι­κής Σχο­λής στην Πάτρα. Και αυτή η ενέρ­γεια εκ μέρους της ΝΔ απο­τε­λεί συνέ­χεια της πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ, της δημιουρ­γί­ας, κατάρ­γη­σης ή συγ­χώ­νευ­σης σχο­λών παί­ζο­ντας παι­χνί­δια στις πλά­τες των φοι­τη­τών και των οικο­γε­νειών τους.

Ενέρ­γεια που δεν απα­ντά σε βασι­κά ερω­τή­μα­τα των σπου­δα­στών, των εργα­ζο­μέ­νων και των εκπαι­δευ­τι­κών όπως: Θα σπου­δά­σουν χωρίς εμπό­δια και φραγ­μούς; Θα πάρουν σύγ­χρο­νες και ολο­κλη­ρω­μέ­νες σπου­δές ώστε να μάθουν καλά το αντι­κεί­με­νό τους; Θα βρουν δου­λειά με βάση τις ανά­γκες πάνω στο αντι­κεί­με­νο που σπού­δα­σαν; Θα στε­λε­χω­θεί το ίδρυ­μα με τους ανα­γκαί­ους μόνι­μους εκπαι­δευ­τι­κούς και εργαζόμενους;

Η ΝΔ βρί­σκει την ευκαι­ρία με αφορ­μή τη Νομι­κή της Πάτρας να τοπο­θε­τη­θεί για τα προ­βλή­μα­τα της Ανώ­τα­της Εκπαί­δευ­σης και των απο­φοί­των της όταν και αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδρύ­σει και συντη­ρή­σει τμή­μα­τα χωρίς υπο­δο­μές, καθη­γη­τές, σίτι­ση, στέ­γα­ση, χωρίς κατο­χυ­ρω­μέ­να επαγ­γελ­μα­τι­κά δικαιώματα.

Είναι άκρως υπο­κρι­τι­κό το ενδια­φέ­ρον της για την ανερ­γία και τα υπαρ­κτά προ­βλή­μα­τα των απο­φοί­των της Νομι­κής, τη στιγ­μή που η ΝΔ έχει απο­δε­χτεί και θα προ­ω­θή­σει τα ιδιω­τι­κά κολέ­για ως ισό­τι­μα των Δημό­σιων Πανε­πι­στη­μί­ων και γενι­κά και στον τομέα της Νομι­κής Σχολής.

Άκρως υπο­κρι­τι­κό είναι και το ενδια­φέ­ρον όλων όσοι υπο­στη­ρί­ζουν την ίδρυ­ση σχο­λών χωρίς ακα­δη­μαϊ­κά κρι­τή­ρια, χωρίς προ­ϋ­πο­θέ­σεις, υπο­ταγ­μέ­νες σε τοπι­κά ή μεγα­λύ­τε­ρα συμφέροντα.

Η πρό­ο­δος όμως της επι­στή­μης και της κοι­νω­νί­ας δεν χωρά­ει σε λογι­κές αγο­ρα­πω­λη­σί­ας της γνώ­σης, επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας ή προ­σαρ­μο­γής της στις ανά­γκες της κερ­δο­φο­ρί­ας των επιχειρήσεων.

Χρειά­ζε­ται μια ενιαία πανε­πι­στη­μια­κού επι­πέ­δου Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση, απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν, που θα παρέ­χει υψη­λού επι­πέ­δου γνώ­σεις σε επι­στη­μο­νι­κά αντι­κεί­με­να που απαι­τού­νται για την κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών. Κατά συνέ­πεια, χρειά­ζο­νται Ιδρύ­μα­τα και Σχο­λές που θα παρέ­χουν με ενιαίο πρό­γραμ­μα σπου­δών όλη την απα­ραί­τη­τη γνώ­ση σε κάθε επι­στη­μο­νι­κό αντι­κεί­με­νο, ώστε το πτυ­χίο να είναι η μονα­δι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση για την άσκη­ση του αντί­στοι­χου επαγγέλματος.

Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, το ΚΚΕ αγω­νί­στη­κε και αγω­νί­ζε­ται σε συμπό­ρευ­ση με το φοι­τη­τι­κό και το εργα­τι­κό κίνη­μα, μέσα και έξω από τα Ιδρύ­μα­τα. Καλεί όλους τους εργα­ζό­με­νους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα να μην προσ­δε­θούν στο άρμα των επι­χει­ρή­σε­ων, αλλά να ενι­σχύ­σουν μαζι­κά και οργα­νω­μέ­να τους αγώ­νες διεκ­δί­κη­σης για το Πανε­πι­στή­μιο, αλλά και την οικο­νο­μία εκεί­νη που θα επι­τρέ­πει στους παρα­γω­γούς του πλού­του, τους εργα­ζό­με­νους δηλα­δή, να απο­λαμ­βά­νουν απρό­σκο­πτα όλα τα παρα­γό­με­να από αυτούς αγαθά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο