Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

Εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα, δια­φθο­ρά, εγκα­τά­λει­ψη υπο­δο­μών, δια­πλε­κό­με­να επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, σχο­λεία χωρίς θέρ­μαν­ση, μεγά­λοι δημο­τι­κοί φόροι, τερά­στιες ελλεί­ψεις σε βρε­φο­νη­πια­κούς σταθ­μούς, ανύ­παρ­κτα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, κατα­λή­στευ­ση των λίγων οικο­νο­μι­κών πόρων.

Αυτή και χει­ρό­τε­ρη είναι η κατά­στα­ση στην τοπι­κή διοίκηση.

Οι «σωτή­ρες» χιλιά­δες σε ολό­κλη­ρη την Ελλά­δα. Είναι οι ίδιοι που με τις πολι­τι­κές και τις πρά­ξεις τους δημιούρ­γη­σαν αυτή την κατάσταση.

Είναι τα παρά­σι­τα που δεκα­ε­τί­ες τώρα έχουν γαν­τζω­θεί στις τοπι­κές δομές εξου­σί­ας και ζουν εις βάρος όλων μας, όλοι αυτοί που είναι οι κύριοι υπεύ­θυ­νοι για την σαπί­λα που επικρατεί.

Αυτοί οι «σωτή­ρες» δεν διστά­ζουν κάθε φορά να αλλά­ζουν ονό­μα­τα, να δημιουρ­γούν «νέους» συν­δυα­σμούς όπως «Όμορ­φη Πόλη», «Καθα­ρή Πόλη», «Μαζί με τους Πολί­τες», για να ξεχνά­ει ο λαός το προη­γού­με­νο «έργο τους» και να του ξανα­κλέ­ψουν την ψήφο του.

Είναι οι ίδιοι που δεν διστά­ζουν να παρου­σιά­ζο­νται σαν «ακομ­μά­τι­στοι» και «ανε­ξάρ­τη­τοι», που με μεγά­λη ευκο­λία μετα­τρέ­πο­νται σε μια νύχτα από «δεξιοί» σε «αρι­στε­ρούς» και το αντί­στρο­φο, που αλλά­ζουν ανε­ρυ­θρί­α­στα τις μετα­ξύ τους συνερ­γα­σί­ες και συμ­μα­χί­ες, με μονα­δι­κό σκο­πό να αρπά­ξουν ξανά την κου­τά­λα και να συνε­χί­σουν απρό­σκο­πτα να εφαρ­μό­ζουν την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή και τις απο­φά­σεις της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Και εσύ τι κάνεις;

Θα συνε­χί­σεις να δια­τη­ρείς με την ψήφο σου και την ανο­χή σου αυτή την εκτρω­μα­τι­κή κατάσταση;

Μήπως θέλεις να αλλά­ξου­με λίγο τα πράγματα;

Εάν το θέλεις, τότε μπο­ρείς να το κάνεις.

Εμπι­στεύ­σου και στή­ρι­ξε την μόνη δύνα­μη που είναι έξω από αυτό το αλι­σβε­ρί­σι, που δεν κρύ­βει τις προ­θέ­σεις της ούτε αλλά­ζει ονό­μα­τα, που είναι στα­θε­ρή στις από­ψεις της.

Μην επι­λέ­γεις πρό­σω­πα ελπί­ζο­ντας ότι θα σε σώσουν κάποιοι «σωτή­ρες»

Άλλα­ξε τις «συνή­θειές σου» και έλα με την Λαϊ­κή Συσπείρωση.

Συμπο­ρεύ­σου με τους κομμουνιστές.

Αντέ­χεις να φοβί­σου­με το κατεστημένο;

Αντέ­χεις να αλλά­ξου­με τα πράγματα;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο