Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεβίωσε ο «ήρωας του Μονάχου» Χάρι Γκρεγκ

Ο πρώ­ην τερ­μα­το­φύ­λα­κας της Μάν­τσε­στερ Γιου­νάι­τεντ και της Βόρειας Ιρλαν­δί­ας Χάρι Γκρέγκ, o οποί­ος ανα­φέρ­θη­κε ως ήρω­ας στην αερο­πο­ρι­κή τρα­γω­δία του Μονά­χου το 1958, πέθα­νε σε ηλι­κία 87 ετών, όπως ανα­φέ­ρει το BBC.

Ο Γκρεγκ διέσω­σε με θάρ­ρος συμπαί­κτες και άλλους επι­βά­τες μετά από το αερο­πο­ρι­κό δυστύ­χη­μα στο οποίο σκο­τώ­θη­καν 23 άνθρωποι.

Όταν προ­σχώ­ρη­σε στην Γιου­νάι­τεντ τον Δεκέμ­βριο του 1957 για 23.500 λίρες  ήταν ο πιο ακρι­βός τερ­μα­το­φύ­λα­κας στον κόσμο και ψηφί­στη­κε ως ο καλύ­τε­ρος στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο το επό­με­νο έτος.

Έκα­νε 25 εμφα­νί­σεις για τη Βόρεια Ιρλαν­δία μετα­ξύ 1954 και 1963.

Το φιλαν­θρω­πι­κό Ίδρυ­μα Harry Gregg του πρώ­ην τερ­μα­το­φύ­λα­κα ανα­κοί­νω­σε ότι πέθα­νε στο νοσο­κο­μείο του Causeway στο Κόλερεϊν.

Λιγό­τε­ρο από τρεις μήνες μετά το ντε­μπού­το του στο Old Trafford, ο Γκρεγκ και οι συμπαί­κτες του επέ­στρε­φαν από το Βελι­γρά­δι, όπου είχαν αντι­με­τω­πί­σει τον Ερυ­θρό Αστέ­ρα. Στα­μά­τη­σαν για ανε­φο­δια­σμό στο Μόνα­χο. Ήταν 6 Φεβρουα­ρί­ου, όταν το αερο­πλά­νο τους συνε­τρί­βη. Ανά­με­σα σε εκεί­νους που σκο­τώ­θη­καν ήταν οκτώ παί­κτες της Μάν­τσε­στερ Γιουνάιτεντ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο