Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία εργαζομένων ΟΤΑ: Χημικά και μπλόκο της Αστυνομίας στους απεργούς στους δήμους (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Με χημι­κά και μπλό­κο της Αστυ­νο­μί­ας στους δρό­μους περι­με­τρι­κά του Κολω­να­κί­ου αντι­με­τω­πί­στη­καν οι απερ­γοί εργα­ζό­με­νοι στους ΟΤΑ, που απερ­γούν σήμε­ρα διεκ­δι­κώ­ντας τη μονι­μο­ποί­η­ση των συμβασιούχων.

Φθά­νο­ντας η πορεία των εργα­ζο­μέ­νων στους ΟΤΑ στο υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, από τα γρα­φεία της ΚΕΔΕ, ενη­με­ρώ­θη­καν ότι ο υπουρ­γός είχε φύγει από το υπουρ­γείο. Τότε η πορεία κατευ­θύν­θη­κε προς το Κολω­νά­κι, όπου και δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας προ­κει­μέ­νου να τους εμπο­δί­σουν έκα­ναν χρή­ση χημι­κών. Οι εργα­ζό­με­νοι απά­ντη­σαν με συν­θή­μα­τα, καταγ­γέλ­λο­ντας τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης, του αρμό­διου υπουρ­γού και της Αστυ­νο­μί­ας που αντί να απα­ντή­σουν στα δίκαια αιτή­μα­τά τους, έκα­ναν χρή­ση χημικών.

Πηγή: Eurokinissi

Δ. Μανωλάκου: Οι αγώνες θα επιβάλουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (VIDEO)

Μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις. Αυτό διεκ­δι­κού­με όλοι μαζί και οι αγώ­νες θα το επι­βά­λουν και το ΚΚΕ θα είναι μαζί σας, τόνι­σε η Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου, μέλος της ΚΕ, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος και εκ νέου υπο­ψή­φια στην Β’ Πει­ραιά, μιλώ­ντας στη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση των απερ­γών στους ΟΤΑ, στην Αθή­να, στην πλα­τεία Καραϊσκάκη.

Ο κάθε άνθρω­πος έχει δικαί­ω­μα στην εργα­σία. Να κατο­χυ­ρώ­νε­ται με εξα­σφά­λι­ση μόνι­μης και στα­θε­ρής δου­λειάς με αξιο­πρε­πείς μισθούς για να ζήσει κανείς. Είναι παναν­θρώ­πι­νο δικαί­ω­μα, όχι όμως με αυτό το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα που διευ­ρύ­νει τις ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας με άθλιες συμ­βά­σεις και αθλιό­τε­ρους μισθούς που δεν μπο­ρεί κανείς να ζήσει, επε­σή­μα­νε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η ανα­σφά­λεια, η αβε­βαιό­τη­τα, η εκμε­τάλ­λευ­ση σε όλο της το μεγα­λείο, ειδι­κά για τους νέους εργα­ζό­με­νους που εξα­σφα­λί­ζουν συν­θή­κες χαμο­ζω­ής. Καμία ανο­χή σε αυτό. Αυτή είναι η βαρ­βα­ρό­τη­τα και η απαν­θρω­πιά που εφαρ­μό­ζουν όλες οι κυβερ­νή­σεις και στους δήμους.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο