Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκλεισμός Πολυτεχνειούπολης για να μην μπει η αστυνομία στις σχολές

Απο­κλει­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου πραγ­μα­το­ποιούν από νωρίς το πρωί φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι και συλ­λο­γι­κοί φορείς του ιδρύ­μα­τος ενά­ντια στις απει­λές του πρύ­τα­νη για εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση και κλή­ση της αστυ­νο­μί­ας με αφορ­μή κινη­το­ποί­η­ση των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων που έγι­νε χτες.

Με τις απο­φά­σεις τους απαι­τούν να μην τολ­μή­σει ο Πρύ­τα­νης να φέρει αστυ­νο­μία στις σχο­λές, να μην τολ­μή­σει να υλο­ποι­ή­σει μαζί με την κυβέρ­νη­ση και το Χρυ­σο­χο­ΐ­δη αυτό το νόμο. Να ανοί­ξουν εδώ και τώρα οι σχο­λές με ασφάλεια.

Θα ακολουθήσει συντονισμός των συλλογικών φορέων του ΕΜΠ για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.

«Να μην τολ­μή­σει ο Πρύ­τα­νης να φέρει αστυ­νο­μία στις σχο­λές μας! Να μην παί­ξει το παι­χνί­δι της κυβέρ­νη­σης και να μη δώσει κανέ­να άλλο­θι με τη στά­ση του για την είσο­δο της αστυ­νο­μί­ας στο ΕΜΠ! Οι φοι­τη­τές δεν είμα­στε εγκλη­μα­τί­ες! Τα αιτή­μα­τα μας είναι δίκαια. Απαι­τού­με να ανοί­ξουν εδώ και τώρα οι σχο­λές μας! Να ανα­τρα­πεί ο νόμος Κερα­μέ­ως-Χρυ­σο­χο­ΐ­δη!» δια­μη­νύ­ουν σε κοι­νό ψήφι­σμα τους οι εκλεγ­μέ­νοι στα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων του ΕΜΠ, οι οποί­οι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν χτες 8–4, κινη­το­ποί­η­ση στο Πολυ­τε­χνείο για το θέμα.

Με το ψήφι­σμα τους οι Σύλ­λο­γοι του ΕΜΠ κατα­δί­κα­σαν την πρό­θε­ση του πρύ­τα­νη του ιδρύ­μα­τος, ο οποί­ος, όπως σημειώ­νουν «παρα­κάμ­πτο­ντας όλες τις απο­φά­σεις των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και των υπο­λοί­πων συλ­λο­γι­κών φορέ­ων που υπάρ­χουν τόσο και­ρό στο ίδρυ­μα με τις κινη­το­ποι­ή­σεις και τους συντο­νι­σμούς των συλ­λο­γι­κών φορέ­ων του ιδρύ­μα­τος», απεί­λη­σε με εισαγ­γε­λι­κή εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση και κλή­ση της αστυ­νο­μί­ας, με αφορ­μή εκδή­λω­ση που γινό­ταν στο χώρο του ιδρύματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο