Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΤΙΝΟΥ: Νεοφιλελεύθερος ή αριστερός οπαδός των μνημονίων;

«Η Ελλά­δα που ορα­μα­τι­ζό­μα­στε θα είναι μια χώρα στην οποία η παρα­γω­γή του πλού­του θα έχει την ίδια εξέ­χου­σα σημα­σία με τη δια­νο­μή του. Δεν ορα­μα­τι­ζό­μα­στε μια Ελλά­δα στην οποία την ώρα που εκτο­ξεύ­ο­νται τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρ­δη, οι εργα­ζό­με­νοι θα αμεί­βο­νται με χαρ­τζι­λί­κια, θα είναι αδή­λω­τοι, θα είναι ανα­σφά­λι­στοι και διαρ­κώς αναλώσιμοι».

Τα παρα­πά­νω είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας σε μια απο­στρο­φή της ομι­λί­ας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (28.8.2018).

Στη συνέ­χεια ο πρω­θυ­πουρ­γός απα­ρίθ­μη­σε αυτά που θα κάνει για την Ελλά­δα των ορα­μά­των του και κατέ­λη­ξε: «Και όλα αυτά, βεβαί­ως,  δεν συνι­στούν ιδε­ο­λη­πτι­κή εμμο­νή της αρι­στε­ράς, όπως μας κατη­γο­ρεί ο νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρος οπα­δός των μνη­μο­νί­ων ο κ. Μητσο­τά­κης. Αλλά είναι στοι­χειώ­δεις κανό­νες κοι­νω­νι­κής δικαιο­σύ­νης. Είναι η αυτο­νό­η­τη, θα έλε­γα, υπο­χρέ­ω­ση της πολι­τεί­ας απέ­να­ντι στον εργα­ζό­με­νο κόσμο».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ δεν θυμό­ταν να είχαν πρό­ση­μα οι οπα­δοί των μνη­μο­νί­ων. Ήταν σκέ­τοι οπα­δοί. Και ανα­ρω­τή­θη­κε: «Για­τί τώρα ο Τσί­πρας χρη­σι­μο­ποί­η­σε το χαρα­κτη­ρι­σμό “φιλε­λεύ­θε­ρος” στον “οπα­δό των μνημονίων”;».

Κι αμέ­σως, κάνο­ντας στρά­κες με τα δάκτυ­λά του, μονο­λό­γη­σε φωνα­χτά: «Προ­φα­νώς για­τί θέλει να τον αντι­δια­στεί­λει με τον “αρι­στε­ρό οπα­δό των μνη­μο­νί­ων”. Ε, του λόγου του δηλαδής!».

Πιό δυνα­τά και με θαυ­μα­σμό πρό­σθε­σε: «Και τι “αρι­στε­ρός οπα­δός” (!). Ήδη το κατά­κτη­σε το μετά­λιο του μακρο­βιό­τε­ρου πρω­θυ­πουρ­γού των μνημονίων!!»

Απ’ το νού του πέρα­σε ο πηγαι­μός για την Ιθά­κη, αλλά σύγκαι­ρα του βγή­καν και εκεί­να τα αντι­συ­στη­μι­κά των νιά­των του, τότε που έτρω­γε το μαρ­ξι­σμό με το κουτάλι.

-Αλή­θεια ποιός είναι ο ικα­νό­τε­ρος δια­χει­ρι­στής του συστή­μα­τος; Ο «νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρος ή ο αρι­στε­ρός οπα­δός των μνη­μο­νί­ων;» ανα­ρω­τή­θη­κε ξανά ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Στα μυα­λό του ΚΡΕΤΙΝΟΥ άρχι­σαν να ηχούν τα «μεγά­λα συγ­χα­ρή­ρια» από τον ΣΕΒ μέχρι την Κομι­σιόν και την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία για το ρόλο που έχει παί­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρ­κεια της συγκυ­βέρ­νη­σης χώρας με τους ΑΝΕΛ.

-Κοί­τα να δείς που ο Τσί­πρας οδή­γη­σε τη ΝΔ σε στρα­τη­γι­κή αμη­χα­νία μετα­τρέ­πο­ντας το ΣΥΡΙΖΑ σε στυ­λο­βά­τη του κεφα­λαί­ου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (!) σκέ­φτη­κε τώρα ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Θυμή­θη­κε και εκεί­νον το φίλο –και παλιό σύντρο­φο- που, πρίν τις εκλο­γές του Γενά­ρη του 2015, του ‘λεγε: «Να μου το θυμη­θείς: Ο Τσί­πρας θα γίνει πρω­θυ­πουρ­γός. Και θα είναι, αν όχι τετρα­ε­τί­ας, ο μακρο­βιό­τε­ρος πρω­θυ­πουρ­γός στη μεταπολίτευση».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ κού­νη­σε το κεφά­λι του και είπε δυνα­τά, αλλά και απο­φα­σι­στι­κά, αυτή τη φορά: «Δυστυ­χώς είναι, μέχρι στιγ­μής, ο μακρο­βιό­τε­ρος πρω­θυ­πουρ­γός των μνη­μο­νί­ων! Και αυτό το στίγ­μα θα του μείνει!!» 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο