Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποστομωτική απάντηση του ΚΚΕ στην ΠΑΕ Ατρόμητος που θεωρεί την ιστορία της ομάδας ιδιοκτησία της

Απο­στο­μω­τι­κή απά­ντη­ση δίνουν οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ στην ΠΑΕ Ατρό­μη­τος, η οποία θεω­ρώ­ντας την ιστο­ρία του Ατρο­μή­του ιδιο­κτη­σία της και απα­γο­ρεύ­ει στους κομ­μου­νι­στές να τιμή­σουν την ιστο­ρία  της ομά­δας η οποία ταυ­τί­ζε­ται με το βίο και την ιστο­ρία του Περι­στε­ριώ­τι­κου λαού:

Ανα­κοί­νω­ση των ΚΟ Περι­στε­ρί­ου του ΚΚΕ:

Η Ποδο­σφαι­ρι­κή Ανώ­νυ­μη Εται­ρεία (ΠΑΕ) Ατρό­μη­τος έβγα­λε ανα­κοί­νω­ση με αφορ­μή την εκδή­λω­ση που προ­γραμ­μα­τί­ζουν οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Περι­στε­ρί­ου του ΚΚΕ την Κυρια­κή 30/4 με θέμα τα 100 χρό­νια της ίδρυ­σης του Ατρο­μή­του. Σε αυτή κάνει λόγο για “πολι­τι­κά παι­χνί­δια και συμ­φέ­ρο­ντα” (!!!) και εγκα­λεί το ΚΚΕ ότι “το σήμα της ομά­δας μας απα­γο­ρεύ­ε­ται να χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τέτοιους σκοπούς” (!!!)

Κύριοι της ΠΑΕ Ατρό­μη­τος, μάλ­λον μπερ­δευ­τή­κα­τε. Ξεκαθαρίζουμε:

1. Οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Περι­στε­ρί­ου ΚΚΕ δεν τιμούν την ΠΑΕ Ατρό­μη­τος αλλά τον Ατρό­μη­το, την ομά­δα της πόλης, της γενιάς της παρά­γκας, της φτω­χο­λο­γιάς, των προ­σφύ­γων. Ελπί­ζου­με να κατα­λα­βαί­νε­τε τη δια­φο­ρά. Το ΚΚΕ έχει κάθε δικαί­ω­μα να το κάνει αυτό για­τί μέλη και φίλοι του έπαι­ζαν μπά­λα στον Ατρό­μη­το στα …δια­λείμ­μα­τα τους από την εξο­ρία και τις φυλακές.

2. Την ιστο­ρία, το όνο­μα και το σήμα του Ατρο­μή­του που υπάρ­χουν εδώ και 100 χρό­νια δε χρειά­ζε­ται άδεια κανείς Περι­στε­ριώ­της από μία Ανώ­νυ­μη Εται­ρεία για να τα τιμήσει.

3. Με αντί­στοι­χο περιε­χό­με­νο έχουν γίνει δεκά­δες εκδη­λώ­σεις σε όλη τη χώρα, για­τί ακρι­βώς η ιστο­ρία πολ­λών ομά­δων είναι συν­δε­δε­μέ­νη με την ιστο­ρία του λαού μας και του αγώ­να του για μία καλύ­τε­ρη ζωή. Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με παρό­μοιες εκδη­λώ­σεις των ΚΟ του ΚΚΕ φέτος για την ΑΕΚ και τη Νίκη Βόλου όπως και για παί­κτες (Γόδας- Ολυ­μπια­κός, Κοντού­λης-ΑΕΚ, Λιά­ρος- Απόλ­λων Καλα­μα­ριάς και άλλοι)

4. Ο Ατρό­μη­τος ιδρύ­θη­κε το 1923 μήνα Μάιο και έχου­με πλή­ρη επί­γνω­ση ότι η ιστο­ρία των ομά­δων είναι πέρα και πάνω από εται­ρεί­ες και συμφέροντα.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο