Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου

Την από­συρ­σή της από το ευρω­ψη­φο­δέλ­τιο του ΣΥΡΙΖΑ έθε­σε στη διά­θε­ση των οργά­νων του κόμ­μα­τος η Μυρ­σί­νη Λοΐ­ζου μετά τη δημο­σιο­ποί­η­ση των υπο­θέ­σε­ων της τιμη­τι­κής σύντα­ξης της μητέ­ρας της την οποία εισέ­πρατ­τε 5,5 χρό­νια μετά το θάνα­τό της,  και χρέ­ους από οικο­γε­νεια­κή επι­χεί­ρη­σή της προς την εφο­ρία και ασφα­λι­στι­κά ταμεία. Η κα Λοΐ­ζου, που απέ­δω­σε τη δημο­σιο­ποί­η­ση αυτών των υπο­θέ­σε­ων σε «προ­σπά­θεια δημιουρ­γί­ας εντυ­πώ­σε­ων από κάποια ΜΜΕ», τόνι­σε ότι «και οι δύο υπο­θέ­σεις θα ήταν σκαν­δα­λώ­δεις, εφό­σον είχα προ­σπα­θή­σει να απο­κρύ­ψω ή να απο­φύ­γω κάποια υπο­χρέ­ω­ση μου. Αντι­θέ­τως, έχω υπάρ­ξει συνε­πής σε κάθε δια­δι­κα­σία και βρί­σκο­μαι πάντα στη διά­θε­ση της ελλη­νι­κής πολιτείας».

Αυτό που συμ­βαί­νει, με ευθύ­νη της αντι­πο­λί­τευ­σης, είναι η αλλα­γή της ατζέ­ντας από το πολι­τι­κό στο προ­σω­πι­κό υπο­γράμ­μι­σε η κα Λοΐ­ζου, η οποία έκα­νε λόγο για «ανθρω­πο­φα­γία της Νέας Δημο­κρα­τί­ας που εκφρά­ζε­ται με συγκε­κρι­μέ­νες δημο­σιο­γρα­φι­κές πένες». Σημεί­ω­σε, δε, ότι «προ­σπα­θούν να καλύ­ψουν με αυτό τον κανι­βα­λι­σμό την έλλει­ψη λύσε­ων για την καθη­με­ρι­νό­τη­τα των πολι­τών, την έλλει­ψη επι­χει­ρη­μά­των απέ­να­ντι στην ακρο­δε­ξιά την οποία μάλι­στα με αυτούς τους χει­ρι­σμούς τρο­φο­δο­τούν. Αυτόν τον τακτι­κι­σμό, εγώ δε θα τον εξυ­πη­ρε­τή­σω» ανέ­φε­ρε η κα Λοΐζου.

Τέλος, ευχα­ρί­στη­σε θερ­μά τους ανθρώ­πους του ΣΥΡΙΖΑ «που με εμπι­στεύ­τη­καν και δεσμεύ­ο­μαι ότι, θα συνε­χί­σω να στέ­κο­μαι με όλες τις δυνά­μεις μου στον αγώ­να για μια πιο δίκαιη και ανε­κτι­κή κοι­νω­νία για όλους και όλες, σε κάθε επί­πε­δο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολι­τι­κή, είτε είναι ο δρόμος».

Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα του «Πρώ­του Θέμα­τος», που επι­κα­λεί­ται από­φα­ση 905 του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των Αθη­νών της 28ης Φεβρουα­ρί­ου 2017, η Μυρ­σί­νη Λοΐ­ζου δεν είχε δηλώ­σει το θάνα­το της μητέ­ρας της «και εισέ­πρα­ξε παρά­νο­μα €52.000 για 69 μήνες».

Σύμ­φω­να πάντα με το δημο­σί­ευ­μα, μέχρι σήμε­ρα, η κυρία Λοΐ­ζου δεν έχει πλη­ρώ­σει τίπο­τα και με τις προ­σαυ­ξή­σεις, χρω­στά το συνο­λι­κό ποσό των 94.000 ευρώ.

Η εφη­με­ρί­δα «Φιλε­λεύ­θε­ρος» υπο­στη­ρί­ζει ότι στις 25 Ιανουα­ρί­ου 2019, το Α’ Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αθη­νών είχε ανα­βά­λει τη σχε­τι­κή δίκη της Μυρ­σί­νης Λοΐ­ζου, επει­δή δεν είχε κλη­θεί νομί­μως η κατη­γο­ρού­με­νη και τελι­κά η νέα δικά­σι­μος ορί­στη­κε στις 14 Μαΐ­ου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διε­ξα­γω­γή των ευρωεκλογών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο