Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποχώρηση στρατευμάτων από την Κριμαία ανακοίνωσε η Ρωσία

Το τέλος των στρα­τιω­τι­κών ασκή­σε­ων στην Κρι­μαία και την απο­χώ­ρη­ση στρα­τευ­μά­των από την περιο­χή ανα­κοί­νω­σε η Ρωσία.

Σύμ­φω­να με τη Μόσχα, τα στρα­τεύ­μα­τα επι­στρέ­φουν στις βάσεις τους. Χθες, Τρί­τη, η Ρωσία είχε ανα­κοι­νώ­σει μια πρώ­τη απο­χώ­ρη­ση στρα­τευ­μά­των από τα σύνο­ρα με την Ουκρανία.

Η κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση της Ρωσί­ας μετέ­δω­σε εικό­νες στρα­τιω­τι­κών μονά­δων που δια­σχί­ζουν μια γέφυ­ρα πίσω στην ηπει­ρω­τι­κή χώρα.

Ο Oυκρανός υπουργός Άμυνας θεωρεί σταθερή την κατάσταση ασφαλείας

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας της Ουκρα­νί­ας Αλε­ξέι Ρεζ­νί­κοφ δήλω­σε σήμε­ρα ότι οι τελευ­ταί­ες εκτι­μή­σεις για τις ρωσι­κές απει­λές δεν περιέ­χουν “κάτι το μη ανα­με­νό­με­νο” και ότι συνά­δουν με προη­γού­με­νες εκτιμήσεις.

Σε τηλε­ο­πτι­κή του ομι­λία ο υπουρ­γός είπε ότι οι ουκρα­νι­κές ένο­πλες δυνά­μεις συνε­χί­ζουν εθνι­κές στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις, μια εκ των οποί­ων θα παρα­κο­λου­θή­σει και ο στρα­τιω­τι­κός ακό­λου­θος της Λευκορωσίας.

Ο γεί­το­νας της Ουκρα­νί­ας έχει δια­βε­βαιώ­σει το Κίε­βο ότι δεν υπάρ­χει καμία στρα­τιω­τι­κή απει­λή από το έδα­φός του.

Ο Ρεζ­νί­κοφ πρό­σθε­σε ότι θα συμ­με­τά­σχει μέσω “τηλε­διά­σκε­ψης” στη συνε­δρί­α­ση των υπουρ­γών Άμυ­νας του ΝΑΤΟ αύριο Πέμπτη.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο