Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απροστάτευτος ο λαός: Ένας νεκρός και μεγάλα προβλήματα στο Βόλο

Για ακό­μη μια φορά, μια κακο­και­ρία που είχε προ­α­ναγ­γελ­θεί εδώ και μέρες, προ­κα­λεί τερά­στιες κατα­στρο­φές και θύμα­τα, αφού οι πόλεις και τα χωριά είναι παντε­λώς αθωράκιστα.

Ένας ηλι­κιω­μέ­νος κτη­νο­τρό­φος έχα­σε τη ζωή του στον Βόλο, που δοκι­μά­ζε­ται. O άτυ­χος άνδρας κατα­πλα­κώ­θη­κε από τοί­χο που υπο­χώ­ρη­σε από την πίε­ση του νερού, την ώρα που προ­σπα­θού­σε να φτά­σει στο μαντρί που είχε τα πρόβατα.

Μετά τις πυρ­κα­γιές και το «τρε­χά­τε να σωθεί­τε», το «κλει­στεί­τε μέσα» μέσω των μηνυ­μά­των του «112» είναι πάλι το μονα­δι­κό …μέτρο προ­στα­σί­ας! Το «112» ήχη­σε το πρωί στους κατοί­κους του Βόλου και της Μαγνη­σί­ας, καλώ­ντας τους να περιο­ρί­σουν τις μετακινήσεις.

Λίγη ώρα αργό­τε­ρα, ανα­κοι­νώ­θη­κε απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας στον Βόλο, με από­φα­ση της Αστυνομίας.

Δεκά­δες αυτο­κί­νη­τα εγκλω­βί­στη­καν στον Περι­φε­ρεια­κό του Βόλου. Μεγά­λο πρό­βλη­μα δημιουρ­γή­θη­κε στην πόλη, κυρί­ως στο κέντρο, όπου έχουν πλημ­μυ­ρί­σει όλοι οι δρό­μοι και έχουν ακι­νη­το­ποι­η­θεί εκα­το­ντά­δες αυτο­κί­νη­τα στις λεω­φό­ρους Λαμπρά­κη, Δημη­τριά­δος, Ιάσο­νος, Αργο­ναυ­τών, Λαρί­σης και Αθη­νών. Οι κάθε­τοι δρό­μοι κατε­βά­ζουν από τα ορει­νά ποσό­τη­τες νερού που δεν μπο­ρεί να απορ­ρο­φή­σει το δίκτυο αποχέτευσης.

Το κέντρο της πόλης έχει μετα­τρα­πεί σε μία μεγά­λη λίμνη, το νερό έχει ξεπε­ρά­σει το ύψος των πεζο­δρο­μί­ων και μπαί­νει μέσα σε ισό­γεια κατα­στή­μα­τα και υπό­γεια. Για πολ­λο­στή φορά έχουν πλημ­μυ­ρί­σει εκα­το­ντά­δες σπί­τια, κατα­στή­μα­τα, αλλά και επι­χει­ρή­σεις και βιο­τε­χνί­ες που υπάρ­χουν στην περιο­χή ιδί­ως στη Νεάπολη.

Μεγά­λη ανη­συ­χία υπάρ­χει για τον χεί­μαρ­ρο Κραυ­σί­δω­να που συγκε­ντρώ­νει νερά από το Πήλιο, δια­σχί­ζει συνοι­κί­ες του Βόλου και της Νέας Ιωνί­ας και κατα­λή­γει στα δυτι­κά του λιμα­νιού, αφού από τα ξημε­ρώ­μα­τα το ύψος του νερού βρί­σκε­ται σε ορια­κά επί­πε­δα, δηλα­δή πάνω από 3 μέτρα και κιν­δυ­νεύ­ουν πολ­λές συνοι­κί­ες που ήδη βρί­σκο­νται σε δύσκο­λη κατά­στα­ση, όπως γύρω από την Οινο­πνευ­μα­τι­κή και τους Αγί­ους Αναργύρους.

Πλημ­μυ­ρι­σμέ­να από τα ξημε­ρώ­μα­τα είναι και τα υπό­γεια του «Αχιλ­λο­πού­λειου» Νοσο­κο­μεί­ου Βόλου

Τα δρο­μο­λό­για στη σιδη­ρο­δρο­μι­κή γραμ­μή Λάρι­σα ‑Βόλος ‑Λάρι­σα δεν πραγ­μα­το­ποιού­νται, σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση της Hellenic Train.

Μεγά­λα προ­βλή­μα­τα έχουν ήδη κατα­γρα­φεί στον δρό­μο Βόλου-Αγριάς όπου έχει δια­κο­πεί η κυκλο­φο­ρία στο ύψος της Παι­δό­πο­λης, αφού ο παρα­κεί­με­νος χεί­μαρ­ρος έχει πλημ­μυ­ρί­σει και έχουν μετα­φερ­θεί τόνοι χωμά­των και φερ­τών υλών, με απο­τέ­λε­σμα να έχει δια­κο­πεί η επι­κοι­νω­νία με το παρα­λια­κό Πήλιο και τα χωριά του Νοτί­ου Πηλί­ου να είναι απο­κλει­σμέ­να. Η ηλε­κτρο­δό­τη­ση δια­κό­πτε­ται ανά διαστήματα.

Στη Μηλί­να, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημ­μυ­ρί­σει το παρα­θα­λάσ­σιο θέρε­τρο σε όλη την έκτα­σή του και παράλ­λη­λα σημειώ­νο­νται προ­βλή­μα­τα ηλε­κτρο­δό­τη­σης στην περιοχή.

Προ­βλή­μα­τα αντι­με­τω­πί­ζει και η Σκιά­θος, όπου λόγω της καται­γί­δας έχουν πλημ­μυ­ρί­σει περιο­χές και έχει κλεί­σει ο δρό­μος Σκιά­θου — Κουκουναριών.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο