Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απροστάτευτος ο λαός: Δύο νεκροί, τουλάχιστον δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Δύο άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους, του­λά­χι­στον δύο αγνο­ού­νται, εκα­το­ντά­δες σπί­τια και κατα­στή­μα­τα πλημ­μύ­ρι­σαν, καλ­λιέρ­γειες «πνί­γη­καν», γέφυ­ρες έσπα­σαν, δρό­μοι «άνοι­ξαν»…

Η κατα­στρο­φή σε όλη τη Θεσ­σα­λία είναι ανυπολόγιστη!

Για μια ακό­μα φορά, οι ακραί­ες ελλεί­ψεις σε σχέ­διο πρό­λη­ψης και υπο­δο­μές, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και της Τοπι­κής Διοί­κη­σης, πολ­λα­πλα­σί­α­σαν την τερά­στια κατα­στρο­φή από τα έντο­να και­ρι­κά φαινόμενα.

Πηγή: Eurokinissi

Το πρωί της Τετάρ­της εντο­πί­στη­κε νεκρή η 85χρονη που αγνο­ού­νταν από την χθες στην Πάλ­τση Μαγνησίας.

Χθες είχε χάσει τη ζωή του 51χρονος κτη­νο­τρό­φος στον Βόλο όταν κατα­πλα­κώ­θη­κε από τοί­χο που υπο­χώ­ρη­σε από την πίε­ση του νερού, την ώρα που προ­σπα­θού­σε να φτά­σει στο μαντρί που είχε τα πρόβατα.

Όλες οι περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες της Θεσ­σα­λί­ας κηρύ­χθη­καν σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανάγκης.

Χιλιά­δες κάτοι­κοι του νομού Μαγνη­σί­ας δεν έχουν πόσι­μο νερό. Μάλι­στα, όσοι κατα­φέρ­νουν να δια­σχί­σουν τους πλημ­μυ­ρι­σμέ­νους δρό­μους και φτά­νουν στα σού­περ μάρ­κετ και στα κατα­στή­μα­τα βλέ­πουν να εξα­ντλού­νται τα απο­θέ­μα­τα σε νερό και είδη πρώ­της ανάγκης.

Επί­σης, μεγά­λο κομ­μά­τι της πόλης του Βόλου δεν έχει ηλε­κτρι­κό ρεύμα.

Πηγή: Associated Press

Στο Πήλιο έγι­νε επι­χεί­ρη­ση μετα­φο­ράς νεφρο­πα­θών ανά­με­σα στα Γλυ­κά Νερά και το χωριό Κορο­πή, με φορείο και σχοι­νιά καθώς έχει καταρ­ρεύ­σει κομ­μά­τι του δρό­μου και η γέφυρα.

Πηγή: Associated Press

Τερά­στια κατα­στρο­φή και στη Λάρι­σα. Τα πλά­να από ψηλά απο­τυ­πώ­νουν την κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί στην περιο­χή. Με τα λασπό­νε­ρα να απλώ­νο­νται διαρ­κώς και να έχουν καλύ­ψεις μεγά­λες εκτάσεις.

Απέ­ρα­ντη θάλασ­σα θυμί­ζουν οι εκτά­σεις παρα­πλεύ­ρως της οδού Βόλου. Χωρά­φια, οικό­πε­δα, περι­βάλ­λο­ντες χώροι επι­χει­ρή­σε­ων, ακό­μη και το οδό­στρω­μα στο δρό­μο προς Βόλο έχουν καλυ­φθεί από το νερό.

Μεγά­λες κατα­στρο­φές έχουν υπο­στεί σπί­τια στην Καρ­δί­τσα. Τα νερά έχουν μπει μέσα στα σπί­τια, φέρ­νο­ντας σε από­γνω­ση τους κατοί­κους που βλέ­πουν όλα τους τα πράγ­μα­τα να έχουν υπο­στεί μεγά­λη ζημιά.

Πηγή: karditsalive.net

Σύμ­φω­να με τον Δήμο Παλα­μά «η περιο­χή του Δήμου είναι πλημ­μυ­ρι­σμέ­νη σε αγρο­τι­κές εκτά­σεις, οδι­κό δίκτυο σε πολ­λές θέσεις, αλλά και σε όλους τους οικι­σμούς» και «απο­μα­κρύν­θη­καν οι κάτοι­κοι του Αμπε­λώ­να και δόθη­κε εντο­λή για εκκέ­νω­ση σε Φύλ­λο, Ψαθο­χώ­ρα και Μεταμόρφωση».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο