Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από μια γυναίκα, αυστηρά για γυναίκες

Μια ακό­μη Παγκό­σμια μέρα .… Αλλη­λού­ια! Δεν θα πω ποιες είμα­στε, τι είμα­στε και για­τί Έτσι είμα­στε! Όλα αυτά τα γνω­ρί­ζου­με από την επο­χή της Εύας , όπως λένε! Άρα ΞΕΡΟΥΜΕ τι είμα­στε! ΖΩΗ — ΑΝΑΣΑ- ΑΓΑΠΗ- ΟΜΟΡΦΙΑ!

Αυτή την φορά δεν θα γρά­ψω ποι­ή­μα­τα , με μηνύ­μα­τα μικρά, ολι­γό­λο­γα , γεμά­τα ντρο­πή και αγα­νά­κτη­ση και κάποιους πίνα­κες μου, θα πω όσα η ένο­χη σιω­πή, της σάπιας Παγκό­σμιας κοι­νω­νί­ας, δεν θα ξεστο­μί­σει ΠΟΤΕ αρνού­με­νη να θαμπώ­σει το φωτο­στέ­φα­νο της Αγιο­σύ­νης της! Ζητάω λοι­πόν να σκε­φτεί­τε και να γρά­ψε­τε εσείς αντί για μένα…

Είμαι σίγου­ρη πως η καθη­με­ρι­νό­τη­τά σας είναι γεμά­τη από γεγο­νό­τα και παρα­δείγ­μα­τα δυστυ­χι­σμέ­νων γυναι­κών, απρό­σω­πων, ανώ­νυ­μων και ξεχα­σμέ­νων, με δυο λόγια γυναι­κών ανα­λώ­σι­μων ή στην χει­ρό­τε­ρη εκδο­χή — γυναι­κών Φαντα­σμά­των — στα αζήτητα!

Εμείς λοι­πόν, ως πιο τυχε­ρές, ας κάνου­με ότι μπο­ρού­με γι’ Αυτές! Να παλέ­ψου­με για τα δικαιώ­μα­τα τους και για τα δικά μας, για­τί Αυτές είμα­στε εμείς! Και­ρός είναι πια να μάθουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ της γης ότι : — Εκτός από Γυναί­κα, Απαι­τώ να με απο­κα­λεί ΑΝΘΡΩΠΟ!!! — Χρό­νια μας πολ­λά — Άξια — και Αγω­νι­στι­κά ! — Σας Τιμώ , σας Αγα­πώ, σας Αγκα­λιά­ζω Όλες !

Η Δική σας Ηλέ­κτρα Στρα­τω­νί­ου 8/3/2019

_______________________________________________________________________________________________________

Η Ηλέκτρα Στρατωνίου γεννήθηκε στη Χαλκιδική, έζησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Είναι ζωγράφος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ποιήματα» (1989, Γερμανία), «Στο ναρκοπέδιο του μυαλού» (2011, Αθήνα) και «Σςςς… ο Θεός κοιμάται» (2014, Αθήνα). Η Ηλέκτρα είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε. Ε. Λ.).

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο