Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνάκι στο φούρνο: Συνταγή για να το απολαύσετε!

Το αρνά­κι στο φούρ­νο είναι η πλέ­ον δοκι­μα­σμέ­νη παρα­δο­σια­κή συντα­γή που δεν γίνε­ται να λεί­πει από το εορ­τα­στι­κό τρα­πέ­ζι του Πάσχα.

Μπο­ρεί η τιμή του οβε­λία φέτος να είναι αρκε­τά αυξη­μέ­νη σε σχέ­ση με πέρ­σι, ωστό­σο η συγκε­κρι­μέ­νη συντα­γή απο­τε­λεί επι­κρα­τού­σα στα­θε­ρά σε κάθε οικο­γε­νεια­κή συνάντηση.

Παρα­κά­τω, σας προ­τεί­νου­με μια απλή και εύχρη­στη συντα­γή για αρνά­κι στο φούρνο.

Υλικά:

  • 2 σπά­λες από αρνά­κι γάλακτος
  • 150ml έξτρα παρ­θέ­νο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατά­τες καθα­ρι­σμέ­νες, κομ­μέ­νες κυδωνάτες
  • 2 μικρά κρεμ­μύ­δια, κομ­μέ­να σε τέταρτα
  • 4 σκε­λί­δες σκόρδο
  • 3 κλω­να­ρά­κια ρίγανη
  • 1 κλω­νά­ρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλ­λο δάφνης
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σού­πας μουστάρδα
  • 1 φλι­τζά­νι νερό
  • ανθό αλα­τιού, πιπέ­ρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Βήμα 1
Προ­θερ­μαί­νε­τε τον φούρ­νο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζε­τε το κρέ­ας και με ένα πινέ­λο το αλεί­φε­τε με λίγο λάδι και το αλα­το­πι­πε­ρώ­νε­τε καλά.

Βήμα 2
Βάζε­τε σε μια γάστρα τις πατά­τες, τα κρεμ­μύ­δια, το σκόρ­δο, τη ρίγα­νη, το δεντρο­λί­βα­νο, αλα­το­πι­πε­ρώ­νε­τε και τοπο­θε­τεί­τε πάνω τους το αρνί.

Βήμα 3
Σε ένα μπο­λά­κι χτυ­πά­τε με αυγο­δάρ­τη τη μου­στάρ­δα με τον χυμό των λεμο­νιών και με το μίγ­μα περι­χύ­νε­τε το κρέ­ας. Προ­σθέ­τε­τε το νερό στη γάστρα και κλεί­νε­τε με το καπάκι.

Βήμα 4
Ψήνε­τε το αρνί στο φούρ­νο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγά­ζε­τε το καπά­κι και συνε­χί­ζε­τε το ψήσι­μο για περί­που 30 λεπτά επι­πλέ­ον, μέχρι να ροδί­σει καλά το κρέ­ας. Σερ­βί­ρε­τε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο