Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρραβώνας δύο καθαρόαιμων ναζιστών

Παρου­σία του αρχι­υ­μνη­τή του φασι­σμού Κ. Πλεύ­ρη δίπλα στον Ν. Μιχα­λο­λιά­κο έγι­νε η πρό­σφα­τη συγκέ­ντρω­ση που οργά­νω­σε η Χρυ­σή Αυγή στον Βοτα­νι­κό ενά­ντια στην ανέ­γερ­ση μου­σουλ­μα­νι­κού τεμέ­νους. Μάλι­στα, σχε­τι­κή φωτο­γρα­φία ανάρ­τη­σε η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση στην ιστο­σε­λί­δα της, απο­κα­λώ­ντας τον «γνω­στό ιστορικό-καθηγητή…».

Ο Πλεύ­ρης συνο­δευό­ταν από τον «υπαρ­χη­γό» του και δέκα περί­που άτο­μα με μαύ­ρα μπλου­ζά­κια και δια­κρι­τι­κά της ομά­δας τους («Η»). Να σημειω­θεί ότι ο Πλεύ­ρης έχει ιδρύ­σει τον σχη­μα­τι­σμό «ΕΜΕΙΣ» με σκο­πό να συνε­νώ­σει τον ακρο­δε­ξιό χώρο. Ωστό­σο, περιο­ρί­ζε­ται, σύμ­φω­να του­λά­χι­στον με όσα κατα­γρά­φο­νται σε περιο­δι­κά του χώρου, σε μια επι­κεί­με­νη εκλο­γι­κή συνερ­γα­σία με τη Χρυ­σή Αυγή.

Θυμί­ζου­με, πάντως, ότι σε δημό­σια αντι­πα­ρά­θε­ση του Πλεύ­ρη με το υπό­δι­κο στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής Ηλ. Κασι­διά­ρη, ο πρώ­τος είχε «απο­κα­λύ­ψει» μετα­ξύ άλλων ότι στην επί­θε­ση στον Ζαφει­ρό­που­λο (πρώ­ην στέ­λε­χος της ΧΑ) ο Κασι­διά­ρης χρη­σι­μο­ποί­η­σε σιδη­ρο­γρο­θιά και σπρέι πιπε­ριού, με τον Κασι­διά­ρη στη συνέ­χεια να απο­κα­λεί τον Πλεύ­ρη «ρου­φιά­νο»…

Το ξανα­γρά­ψα­με. Στο χώρο των φασι­στών και των ακρο­δε­ξιών έχου­με διεργασίες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο