Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχό­μα­στε καλή σχο­λι­κή χρο­νιά στους μαθη­τές και καλή δύνα­μη στον αγώ­να και την προ­σπά­θεια για την κατά­κτη­ση της γνώσης.

Ευχό­μα­στε καλή δύνα­μη στους γονείς, που μοι­ρά­ζο­νται μαζί μας την αγω­νία τα παι­διά τους να πάρουν όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρα εφό­δια, για το παρόν και το μέλ­λον τους, να βάζουν υψη­λούς στό­χους, να τους κατακτάνε.

Ευχό­μα­στε καλή δύνα­μη και αντο­χή στους εκπαι­δευ­τι­κούς, που έχουν κρί­σι­μη ευθύ­νη για τη δια­παι­δα­γώ­γη­ση της νέας γενιάς.

Ξέρου­με καλά.

Έχου­με ζήσει από πρώ­το χέρι τι σημαί­νει η “κανο­νι­κό­τη­τα” στα σχο­λεία, για την οποία μιλά υπο­κρι­τι­κά η κυβέρνηση.

Τα προ­βλή­μα­τα ζουν και βασι­λεύ­ουν, τα σχο­λεία έχουν σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υπο­δο­μών, τα σχο­λι­κά βιβλία είναι κακο­γραμ­μέ­να, γεμά­τα ανα­κρί­βειες και ψέματα.

Επι­πλέ­ον, η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει ένα σχέ­διο για ένα Λύκειο ακό­μα πιο ταξι­κό και ανταγωνιστικό.

Δε θα της περάσει.

Η μάχη της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, για να δημιουρ­γή­σει ένα καλύ­τε­ρο αύριο, για τα παι­διά της μπο­ρεί να γίνει νικηφόρα.

Οι αγω­νί­ες και τα όνει­ρα των μαθη­τών μπο­ρούν να βρουν διέξοδο.

Με το ΚΚΕ, με τους κομ­μου­νι­στές σε κάθε σχο­λείο, σε κάθε σωμα­τείο, σε συλ­λό­γους γονέ­ων, μπο­ρεί να ανοί­ξει ο δρό­μος για μια κοι­νω­νία, που θα ‘χει το νου της στο παιδί.

Εδώ είναι η ελπίδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο