Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αρχές» πάνε περίπατο

Mε αμεί­ω­τους ρυθ­μούς συνε­χί­ζε­ται η αντι­κομ­μου­νι­στι­κή υστε­ρία της ΕΕ των μονο­πω­λί­ων και των κρα­τών-μελών της. Ακρι­βώς επει­δή οι αστοί φοβού­νται το σοσια­λι­σμό — κομ­μου­νι­σμό, που είναι η μόνη εναλ­λα­κτι­κή των λαών απέ­να­ντι στην καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα. Διώ­κουν και θέτουν στην παρα­νο­μία κόμ­μα­τα και κομ­μου­νι­στές. Διώ­κουν ακό­μη και βετε­ρά­νους της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης του 1945, εκεί όπου τους παίρ­νει. Ποι­νι­κο­ποιούν κομ­μου­νι­στι­κά κόμ­μα­τα, σύμ­βο­λα, ακό­μη και την ίδια την ταξι­κή πάλη.

Στην Πολω­νία χθες συνε­χί­στη­κε η δίκη σε βάρος του ΚΚ Πολω­νί­ας με την κατη­γο­ρία της «προ­πα­γάν­δας της κομ­μου­νι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας» στην εφη­με­ρί­δα Brzask και στην ιστο­σε­λί­δα του κόμ­μα­τος. Τα μέλη του ΚΚ Πολω­νί­ας απει­λού­νται με φυλά­κι­ση δύο ετών για την έκφρα­ση των ιδε­ών τους.

Φυσι­κά η ΕΕ δεν έχει κανέ­να λόγο, έστω δια­κη­ρυ­κτι­κά, να δια­φω­νή­σει με αυτή τη λογο­κρι­σία, όπως πράτ­τει σε άλλες περιπτώσεις.

Εδώ η δίω­ξη ταυ­τί­ζε­ται με τις στο­χεύ­σεις της ΕΕ και οι περι­βό­η­τες δήθεν «αρχές» της ΕΕ πάνε ξανά περί­πα­το. Όχι ότι «περ­πα­τού­σαν» ποτέ πραγματικά…

Γκά­νταλφ / Χαραυγή

Πολω­νία, 28 χρό­νια μετά την αντε­πα­νά­στα­ση: Αντι­κομ­μου­νι­σμός, Φασι­σμός και… άγιος ο Θεός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο