Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ας μην μιλούν για το ’36

Στον χεί­ρι­στο παραλ­λη­λι­σμό προ­χώ­ρη­σε ο Βρε­τα­νός ΥΠΕΞ Μπό­ρις Τζόν­σον, εν μέσω κλι­μα­κού­με­νης αντι­πα­ρά­θε­σης με τη Μόσχα. Συνέ­κρι­νε τον Βλ. Πού­τιν και το Μου­ντιάλ του καλο­και­ριού με τον Αδόλ­φο Χίτλερ και τους Ολυ­μπια­κούς του 1936! Αλλά απέ­κλει­σε το ενδε­χό­με­νο από­συρ­σης της εθνι­κής ποδο­σφαί­ρου της Αγγλί­ας, για να μην τιμω­ρη­θεί η ομάδα…

Φυσι­κά ο κάθε Τζόν­σον «ξεχνά» ότι τότε είχαν συμ­με­τά­σχει όλοι στους Ολυ­μπια­κούς που έκα­ναν φιέ­στα τους οι ναζί, ξεπλέ­νο­ντας τα εγκλή­μα­τα του φασι­στι­κού καθεστώτος.

«Ξεχνούν» ότι μόνο η δημο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση της Ισπα­νί­ας και η ΕΣΣΔ δεν συμ­με­τεί­χαν στους Ολυ­μπια­κούς της ντρο­πής, όταν άλλοι όχι μόνο συμ­με­τεί­χαν, αλλά χαι­ρε­τού­σαν και ναζιστικά.

Ξεχνούν» ότι μόνο η ΕΣΣΔ ως κρά­τος είχε δηλώ­σει συμ­με­το­χή στη «Σπαρ­τα­κιά­δα» που θα διορ­γα­νω­νό­ταν το καλο­καί­ρι του 1936 στη Βαρ­κε­λώ­νη… Αλλά ουδέ­πο­τε άρχι­σε, αφού κινή­θη­καν μια μέρα προη­γού­με­να τα τανκς του πρα­ξι­κο­πή­μα­τος των φασι­στών του Φράν­κο. Και εκεί και αμέ­το­χες οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις, ενι­σχύ­ο­ντας τον σύμ­μα­χο του Χίτλερ και του Μου­σο­λί­νι στην Ισπα­νία στο αιμα­το­κύ­λι­σμα του λαού.

Γκά­νταλφ / Χαραυγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο