Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Να γίνει υπόθεση όλων μας η απομόνωση του φασισμού

Με αφορ­μή την προ­σπά­θεια που κάνουν ορι­σμέ­νοι εθνι­κι­στι­κοί κύκλοι το τελευ­ταίο διά­στη­μα, να περά­σουν ακρο­δε­ξιές θέσεις μέσα στα σχο­λεία και στους μαθη­τές γενι­κό­τε­ρα, καθώς και κρού­σμα­τα απει­λών σε καθη­γη­τές (4ο Λύκειο Βέροιας), απευ­θυ­νό­μα­στε σε όλη την εκπαι­δευ­τι­κή κοι­νό­τη­τα ώστε να γίνει υπό­θε­ση όλων μας η απο­μό­νω­ση του φασι­σμού. Απο­κα­λύ­πτου­με το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο του φασισμού!

Είναι χρέ­ος όλων μας να υπε­ρα­σπι­στού­με τη νέα γενιά από το δηλη­τή­ριο του εθνι­κι­σμού και του φασισμού.

Να γνω­ρί­σουν οι μαθη­τές μας, τις εικό­νες ολέ­θρου από τις κατα­στρο­φές του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, τα πει­να­σμέ­να παι­διά της Κατο­χής, το Ολο­καύ­τω­μα των Εβραί­ων, τα καμέ­να χωριά από τους Γερ­μα­νούς, το Δίστο­μο, την Κάν­δα­νο και τον Χορτιάτη.

Να φανούν οι πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέμων.

Να μάθουν το πώς αξιο­ποι­ή­θη­καν οι εθνι­κι­σμοί και οι αλυ­τρω­τι­σμοί, όπως για παρά­δειγ­μα τη δεκα­ε­τία του ‘90, όπου διέ­λυ­σαν μια ολό­κλη­ρη χώρα (την πρώ­ην Γιου­γκο­σλα­βία), γέμι­σαν αίμα και πόνο την περιο­χή μας για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Να απο­κα­λυ­φθεί ο πραγ­μα­τι­κός ρόλος των φασι­στι­κών κι εθνι­κι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων στην σύγ­χρο­νη Ελλη­νι­κή Ιστο­ρία και όχι μόνο.

Κάθε φορά που φου­ντώ­νει ο τσα­κω­μός ανά­με­σα στις καπι­τα­λι­στι­κές δυνά­μεις για τα κέρ­δη τους, κάθε φορά που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται για νέους πολέ­μους και ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις, τότε είναι που ξεθά­βουν από το χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστο­ρί­ας τον εθνι­κι­σμό και το φασι­σμό. Με τον τρό­πο αυτό επι­χει­ρούν να αθω­ώ­σουν το κεφά­λαιο, το ΝΑΤΟ και τους ιμπε­ρια­λι­στές και να σπεί­ρουν το δηλη­τή­ριο του μίσους και της διχό­νοιας ανά­με­σα στους λαούς.

Χωρίς αμφι­βο­λία η συμ­φω­νία των Πρε­σπών είναι απα­ρά­δε­κτη. Δια­τη­ρεί το σπέρ­μα του αλυ­τρω­τι­σμού για­τί υιο­θε­τεί την ανι­στό­ρη­τη θέση περί «μακε­δο­νι­κού έθνους και γλώσ­σας». Βασι­κό σκο­πό έχει την έντα­ξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό η απά­ντη­ση στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που απο­δει­κνύ­ε­ται ένα πραγ­μα­τι­κό πλυ­ντή­ριο που ξεπλέ­νει τους Αμε­ρι­κά­νους, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είναι η ενί­σχυ­ση της πάλης ενά­ντια στο ΝΑΤΟ , τις ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Εξί­σου επι­κίν­δυ­να είναι κάθε είδους συν­θή­μα­τα που καλ­λιερ­γούν τον αλυ­τρω­τι­σμό μέσα στη χώρα μας και θέτουν ανοι­χτά ζήτη­μα αλλα­γής συνόρων.

Πατριω­τι­σμός είναι το δίκιο του λαού και όχι το δηλη­τή­ριο του εθνι­κι­σμού! Ο πατριω­τι­σμός δεν μπο­ρεί να έχει σχέ­ση με δυνά­μεις και οργα­νώ­σεις που υμνούν τον φασι­σμό και τον ναζι­σμό. Οι λαοί μπο­ρούν και πρέ­πει να ζουν ειρη­νι­κά ενά­ντια στις επι­διώ­ξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιο­χή μας.

Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για τα μορ­φω­τι­κά και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων. Δυνα­μώ­νου­με την πάλη απέ­να­ντι στους σχε­δια­σμούς της κυβέρ­νη­σης για το Λύκειο και για όλα τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα των σχο­λεί­ων. Δεν θα επι­τρέ­ψου­με να περά­σει ο απο­προ­σα­να­το­λι­σμός που επι­χει­ρεί­ται και τελι­κά βολεύ­ει την κυβέρνηση.

Το τσά­κι­σμα του φασι­σμού είναι υπό­θε­ση του εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­μα­τος. Όσο δυνα­μώ­νει το εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα και το ταξι­κό του περιε­χό­με­νο, θα απο­μο­νώ­νε­ται η επιρ­ροή των φασι­στι­κών κι εθνι­κι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, θα απο­κα­λύ­πτε­ται ο ρόλος τους στις συνει­δή­σεις των εργαζομένων.

Η Α.Σ.Ε. (ΠΑΜΕ) μέσα από τις δρά­σεις της ΕΛΜΕ (παρά­στα­ση στο σχο­λείο-ανα­κοι­νώ­σεις), υπε­ρα­σπί­ζε­ται όσους εκπαι­δευ­τι­κούς έχουν στο­χο­ποι­η­θεί. Καλού­με την ΔΙΔΕ Ημα­θί­ας να στη­ρί­ξει από­λυ­τα τους συνα­δέλ­φους μας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο