Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστρία: Απαράδεκτος και κυνικός ο καγκελάριος Νεχάμερ – «Οι φτωχοί να ταΐζουν τα παιδιά τους φαστ-φουντ»

Ανθυ­γιει­νές «δια­τρο­φι­κές συμ­βου­λές», στους γονείς και τα παι­διά που βρί­σκο­νται στο όριο της φτώ­χειας, έδω­σε ο Αυστρια­κός καγκε­λά­ριος, Καρλ Νεχά­μερ, όπως φαί­νε­ται σε βίντεο που είδε προ­χθές Τετάρ­τη το φως της δημο­σιό­τη­τας και έχει προ­κα­λέ­σει έντο­νες αντι­δρά­σεις στην Αυστρία.

Ο Νεχά­μερ ακού­γε­ται στο βίντεο να μιλά για τη φτώ­χεια και παρα­πο­νιέ­ται για τον τρό­πο που τα ΜΜΕ παρου­σιά­ζουν το θέμα, φυσι­κά ο γνή­σιος εκπρό­σω­πος της αστι­κής τάξης και του κεφαλαίου!

«Τι σημαί­νει ότι ένα παι­δί δεν έχει ένα “ζεστό γεύ­μα” στην Αυστρία; Ξέρε­τε ποιο είναι το φθη­νό­τε­ρο ζεστό γεύ­μα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιει­νό, αλλά είναι φθη­νό: Ένα χάμπουρ­γκερ στα “McDonald’s” — 1,40 ευρώ κοστί­ζει, και αν συνο­δευ­τεί με πατά­τες 3,50 ευρώ. Τώρα μπο­ρεί κάποιος να ισχυ­ρι­στεί στα σοβα­ρά ότι ζού­με σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπο­ρούν να έχουν την οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα για αυτό το γεύ­μα για το παι­δί τους;».

Ο Νεχά­μερ είπε ουσια­στι­κά ότι τα παι­διά των φτω­χών οικο­γε­νειών δεν έχουν δικαί­ω­μα στην υγιει­νή δια­τρο­φή, ενώ κατη­γό­ρη­σε, λίγο-πολύ, τους γονείς τους ότι είναι τεμπέ­λη­δες. «Αν έχω πολύ μικρά εισο­δή­μα­τα, δου­λεύω περισ­σό­τε­ρο», συνέ­χι­σε ο Νεχά­μερ στο βίντεο, το οποίο γυρί­στη­κε κατά τη διάρ­κεια μιας εκδή­λω­σης για τα κρα­σιά και τα τυριά κοντά στο Σάλτσμπουργκ.

Οι δηλώ­σεις Νεχά­μερ έρχο­νται τη στιγ­μή που σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία, το 2021 το 17,5% των νοι­κο­κυ­ριών στην Αυστρία ήταν κάτω από το όριο της φτώ­χειας και δυσκο­λεύ­ο­νταν να αντε­πε­ξέλ­θουν τις βασι­κές ανά­γκες στέ­γης και διατροφής.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο