Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία Πυρκαγιές: Άγριο κράξιμο στον πρωθυπουργό από κατοίκους πληγείσας περιοχής (VIDEO)

«Τα άκου­σε» κυριο­λε­κτι­κά, από πολί­τες που έχα­σαν τα σπί­τια τους εξαι­τί­ας των πυρ­κα­γιών, ο πρω­θυ­πουρ­γός της Αυστρα­λί­ας Σκοτ Μόρισον.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο Μόρι­σον ήρθε αντι­μέ­τω­πος με την οργή πυρο­πα­θών κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψης του στην πόλη Κομπάρ­γκο της Νέας Νότιας Ουα­λί­ας η οποία βρέ­θη­κε στο έλε­ος των πυρ­κα­γιών. Η περιο­χή είναι μία από αυτές που χτυ­πή­θη­καν πιο έντο­να από τις φονι­κές πυρ­κα­γιές που έχει σαρώ­σει τη Νέα Νότια Ουα­λία προ­κα­λώ­ντας μέχρι στιγ­μή τον θάνα­το 9 ατό­μων και ανυ­πο­λό­γι­στη οικο­λο­γι­κή καταστροφή.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του δια­δι­κτύ­ου, κάτοι­κοι της περιο­χής «υπο­δέ­χθη­καν» με απο­δο­κι­μα­σί­ες και ύβρεις τον πρω­θυ­πουρ­γό, κατη­γο­ρώ­ντας την κυβέρ­νη­ση για έλλει­ψη βοή­θειας από τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό και ελλει­πή αντι­με­τώ­πι­ση της πυρ­κα­γιάς από τις αρχές.

Στην αρχή του βίντεο ένας πυρο­σβέ­στης αρνεί­ται να δώσει το χέρι του στον Μόρι­σον φέρ­νο­ντας τον σε προ­φα­νή αμη­χα­νία, ενώ ακο­λου­θεί η οργή των πυρο­πα­θών που τον «στο­λί­ζουν» με μια σει­ρά κοσμη­τι­κά επί­θε­τα. Ανά­με­σα στους κατοί­κους μια γυναί­κα τον ρωτά­ει «για­τί έχου­με μόνο 4 φορ­τη­γά για να υπε­ρα­σπι­στού­με την πόλη μας», με έναν άλλο κάτοι­κο να προ­σθέ­τει πως «δεν θα πάρεις καμία ψήφο από εδώ, φίλε».

Να σημειω­θεί ότι ο Μόρι­σον δέχε­ται ευρεία κρι­τι­κή για τον χει­ρι­σμό της κυβέρ­νη­σης του στο ζήτη­μα των εκτε­τα­μέ­νων πυρ­κα­γιών που πλήτ­τουν την Αυστρα­λία, ενώ αρνη­τι­κή εντύ­πω­ση στην κοι­νή γνώ­μη έχει κάνει το γεγο­νός ότι ο ίδιος βρί­σκο­νταν σε δια­κο­πές στη… Χαβάη όταν ξέσπα­σε η μεγά­λη καταστροφή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο