Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία: Ψήφισμα που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό υιοθέτησε η Γερουσία

Την… «δόξα» της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης φαί­νε­ται πως ζήλε­ψε η Γερου­σία της Αυστρα­λί­ας η οποία, με ευθύ­νη σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών και φιλε­λευ­θέ­ρων, υιο­θέ­τη­σε ψήφι­σμα στο οποίο ο κομ­μου­νι­σμός εξι­σώ­νε­ται με τον φασισμό.

Το εν λόγω απα­ρά­δε­κτο ψήφι­σμα, που πέρα­σε απ’ την Γερου­σία στις 3 Φεβρουα­ρί­ου, κατα­δι­κά­ζει υπο­κρι­τι­κά όλους τους «εξτρε­μι­σμούς» υιο­θε­τώ­ντας την αντε­πι­στη­μο­νι­κή και αντι­ι­στο­ρι­κή «θεω­ρία των δύο άκρων», βάζο­ντας στο ίδιο τσου­βά­λι τη δρά­ση των κομ­μου­νι­στών με την ακρο­δε­ξιά και τον φασισμ.

Αρχι­κά, είχε κατα­τε­θεί ψήφι­σμα από την γερου­σια­στή του Αυστρα­λέ­ζι­κου Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος (ALP) Κρι­στί­να Κένε­λι το οποίο κατα­δί­κα­ζε τον ακρο­δε­ξιό εξτρε­μι­σμό, με αφορ­μή την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση και ρητο­ρι­κή φασι­στι­κών ομάδων.

Ο δεξιός συνα­σπι­σμός Coalition (Φιλε­λεύ­θε­ρο Κόμ­μα, Εθνι­κό Κόμ­μα) αρνή­θη­κε να στη­ρί­ξει το αρχι­κό αυτό ψήφι­σμα, ζητώ­ντας να γίνουν αλλα­γές και τροποποιήσεις.

Με την σύμ­φω­νη γνώ­μη των σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών του Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος έγι­ναν εκτε­τα­μέ­νες τρο­πο­ποι­ή­σεις στο κεί­με­νο του ψηφί­σμα­τος, δια­γρά­φτη­καν ανα­φο­ρές στην «άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς στη χώρα» ενώ οποίο ενσω­μα­τώ­θη­κε η κατα­δί­κη του «αρι­στε­ρού εξτρε­μι­σμού» και της κομ­μου­νι­στι­κής δράσης!

Η γερου­σια­στής Κένε­λι εξέ­φρα­σε την δυσα­ρέ­σκεια της για τις αλλα­γές, στη­ρί­ζο­ντας παρ’ όλα αυτά την θεω­ρία των δύο άκρων: «Το Εργα­τι­κό Κόμ­μα θα στη­ρί­ξει το τρο­πο­ποι­η­μέ­νο ψήφι­σμα επει­δή, ασφα­λώς, είμα­στε υπερ της δρά­σης ενα­ντί­ον όλων των εξτρεμισμών».

Την υιο­θέ­τη­ση του κατά­πτυ­στου ψηφί­σμα­τος από την Γερου­σία κατα­δί­κα­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Αυστραλίας.

Σημειώ­νε­ται ότι τα τελευ­ταία χρό­νια έχει παρα­τη­ρη­θεί άνο­δος της ακρο­δε­ξιάς-φασι­στι­κής βίας στην Αυστρα­λία και συντο­νι­σμέ­νη δρά­ση μικρών φασι­στι­κών και νεο­να­ζι­στι­κών ομά­δων που λει­τουρ­γούν στα πρό­τυ­πα των αντί­στοι­χων Αμερικανικών.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο